Απόψε στο Μέγαρο Μουσικής η Yasmin Levy-μη τη χάσετε!

Για μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 20 Απριλίου, η Yasmin Levy, γνωστή και ως ιέρεια της σεφαραδίτικης μουσικής, θα επιστρέψει μετά από δύο χρόνια στην Αθήνα.

Γεννημένη στην Ιερουσαλήμ, η Yasmin Levy θεωρείται σήμερα μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των Ladino και σεφαραδίτικων τραγουδιών. Οι έντονες επιρροές της ισπανικής και τουρκικής μουσικής, έχουν γίνει το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ερμηνείας της, οδηγώντας τα τραγούδια σε μία ολοκληρωτικά διαφορετική κατεύθυνση.



Έχει ήδη ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρασύροντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, σε ένα ξεχωριστό είδος μουσικής, τη σεφαραδίτικη, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας.

Όπως γράφει το clickatlife.gr, στο νέο της project, η Yasmin παίρνει το πάθος του flamenco, που τόσο πολύ λατρεύει και το «συμπληρώνει» με τη συναισθηματική προσέγγιση του κόσμου των προγόνων της, αυτή της τουρκικής μουσικής. Κάποια επιπρόσθετα στοιχεία προβάλλονται επίσης, όπως η ερμηνεία στο κλασικό περσικό κομμάτι «Soghati’/Recuerdo».

Aλλά είναι αυτό το fusion της κιθάρας flamenco, που εξωραΐζεται με τον πλούσιο ήχο των τουρκικών εγχόρδων και μικρούς υπαινιγμούς κουβανέζικου πιάνου, που θα συνδυαστούν για να δώσουν μία ολοκληρωτικά νέα αίσθηση στην εμφάνισή της.

Αυτή τη φορά, η Yasmin θα ερμηνεύσει κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο της «Libertad», παλιότερα αγαπημένα τραγούδια της, καθώς και παραδοσιακά κομμάτια της Μεσογείου που αγαπάει ιδιαίτερα.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210 7282333, www.megaron.gr , είσοδος 25, 30, 45 και 60 ευρώ, στις 9 μ.μ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ