Ελλάδα-Τουρκία 81-64 και διθύραμβοι μέχρι κι από την Hürriyet για τους παίκτες της Εθνικής μας!

Με διθυραμβικά σχόλια αναφέρθηκε στην ελληνική εθνική ομάδα που κατατρόπωσε την αντίστοιχη τουρκική στον χθεσινό μεταξύ τους αγώνα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Με διθυραμβικά σχόλια αναφέρθηκε στην ελληνική εθνική ομάδα που κατατρόπωσε την αντίστοιχη τουρκική στον χθεσινό μεταξύ τους αγώνα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, όπως μεταδίδει το ethnos.gr.



«Η Τουρκία έχασε και τον τρίτο της αγώνα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας από μία απαστράπτουσα Ελλάδα σβήνοντας κάθε ελπίδα των Τούρκων για πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης», γράφει η εφημερίδα.

«Αποτυγχάνοντας να συγκριθούν στο ελάχιστο απέναντι σε ένα από τα κύρια φαβορί του τουρνουά, οι "12 Γίγαντες"- όπως είναι το προσωνύμιο της τουρκικής ομάδας- έμοιαζαν πιο πολύ με λιλιπούτειους στο τερέν έναντι στην ελληνική ομάδα, παρά την απώλεια του εξαιρετικού πλέι μέικερ της, Βασίλη Σπανούλη», συνεχίζει.

Αν και στη σύνθεσή τους δεν είχαν τον καλύτερο παίκτη τους, σημειώνει η Hürriyet, οι Έλληνες ήταν ανώτεροι από όλες τις απόψεις μέχρι τη λήξη του αγώνα, κυρίως χάρη στον ασταμάτητο Γιάννη Μπουρούση, που ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους και με 80% ευστοχία.
Από τουρκικής πλευράς ο βετεράνος του NBA, Χινταγέτ Τούρκογλου, έμοιαζε σαν να πήγε άλλη μία βαρετή μέρα στο γραφείο, επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα.

Χάνοντας κάθε ελπίδα παραμονής στη διοργάνωση, η Τουρκία θα προσπαθήσει να βρει αποθέματα δύναμης για μία νίκη απέναντι στη Σουηδία. Οι Σκανδιναβοί ωστόσο, που έχουν έρθει ως αουτσάιντερ στη Σλοβενία, έκαναν την μεγαλύτερη έκπληξη στο τουρνουά συντρίπτοντας τη Ρωσία με 81 - 62.

Η τουρκική εφημερίδα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μία ακόμη χαμένη ευκαιρία της Κωνσταντινούπολης να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς οι «Αθάνατοι» έδωσαν την ψήφο τους στο Τόκιο, κατά τη συνοδό τους στο Μπουένος Άιρες.
«Το όνειρο της Κωνσταντινούπολης για την Ολυμπιάδα έσβησε για πέμπτη φορά αφού το Τόκιο συγκέντρωσε 60 ψήφους στην τελική ψηφοφορία», σημειώνει.
Ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι για το μόνο που στεναχωριέται είναι ότι η νικήτρια πόλη έχει διοργανώσει ξανά τους Αγώνες.
«Η Επιτροπή μπορούσε να είχε κάνει μία καλύτερη προσέγγιση με σεβασμό στο ολυμπιακό πνεύμα. Αλλά σεβόμαστε την απόφαση», τόνισε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους, λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. «Δεν ήμασταν τυχεροί. Τώρα μοναδικός μας στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των Αγώνων και να αυξήσουμε τα μετάλλιά μας. Ελπίζουμε, ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ