Ζήστε την εμπειρία του Spetses mini Marathon-Ένας «Ιστορικός γύρος» ενός πανέμορφου νησιού

Ζήστε την εμπειρία του Spetses mini Marathon, τρέξτε, 5 ή 25 χλμ. σε ένα φανταστικό αθλητικό τριήμερο! Οι Σπέτσες αποτελούν ιδανικό τόπο για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου γεγονότος, δεδομένου του μοναδικού φυσικού κάλλους της διαδρομής που έχει χαραχτεί περιμετρικά

Ζήστε την εμπειρία του Spetses mini Marathon, τρέξτε, 5 ή 25 χλμ. σε ένα φανταστικό αθλητικό τριήμερο! Οι Σπέτσες αποτελούν ιδανικό τόπο για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου γεγονότος, δεδομένου του μοναδικού φυσικού κάλλους της διαδρομής που έχει χαραχτεί περιμετρικά. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα και τα πεύκα, δίπλα σε ιστορικά τοπόσημα.



Συγκεκριμένα, όπως γράφει το greekriviera.gr, έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό κομμάτι της διαδρομής μέσα από το κέντρο του νησιού όπου οι δρομείς θα περάσουν από τα τοπόσημα.  Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων εκτείνεται στην βορειοανατολική πλευρά των Σπετσών. Πρόκειται για μια διαδρομή που περνάει από το κέντρο του νησιού, τη Ντάπια και το Παλιό Λιμάνι. Αποτελεί τον «ιστορικό γύρο» της πόλης, ενώ απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους δρομείς. Η διαδρομή των 25 χιλιομέτρων αποτελεί έναν πλήρη «φυσιολατρικό» γύρο του νησιού και απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς.

Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων του τριημέρου του Spetses Mini Marathon 2013 θα πραγματοποιηθούν και δύο κολυμβητικοί αγώνες -δίνοντας μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διανύσουν την απόσταση από την Κόστα στην προβλήτα της πλατείας του Ποσειδωνίου κολυμπώντας είτε 5 είτε 2,5 χλμ. Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν καΐκια του συλλόγου «Αγαμέμνων» (Παραδοσιακός Σύλλογος Καραβομαραγκών Σπετσών), σήμανση με σημαδούρες και ομάδα της Lifeguard Hellas που θα φροντίσουν για την ασφάλεια των κολυμβητών. Διαδρομή 5.000 μέτρων ( Σπέτσες – Κόστα – Σπέτσες).

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από την προβλήτα της πλατείας του Ποσειδωνίου, θα φτάσουν στην Κόστα και θα τερματίσουν στην πλατεία Ποσειδωνίου. Σε αυτήν την διαδρομή δεν θα επιτραπεί στους κολυμβητές να φορούν βατραχοπέδιλα. Διαδρομή 2.500 μέτρων ( Κόστα – Σπέτσες) Οι συμμετέχοντες θα μεταβούν με καίκι της Οργανωτικής Επιτροπής στην Κόστα – θα δοθεί η εκκίνηση από εκεί και θα τερματίσουν στην πλατεία Ποσειδωνίου. Σε αυτήν την διαδρομή , θα επιτραπεί σε όσους το δηλώσουν να φορούν βατραχοπέδιλα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ