Όταν ο καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου ο Γάλλος Cedric Grolet με πάνω από 1 εκ. followers μας δείχνει τα κρουασάν του (φώτο)
Μοιάζουν με έργα τέχνης
Το 2017 μία πολύ αυστηρή επιτροπή από διάσημους γεσιγνώστες και ειδικούς της ζαχαροπλαστικής που αποτελούνταν από τους Pierre Hermé, Jean-François Piège και Denis Courtiade τον ανέδειξε τον καλύτερο Pastry Chef του κόσμου.
Στην τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 . Τα διάσημα γλυκά του Cedric Grolet μοιάζουν με γλυπτά ή με έργα σύγχρονης τέχνης φτιαγμένα από κάποιο σπουδαίο καλλιτέχνη. Δεν είναι όμως μόνο η εμφάνιση τους που τα κάνει τόσο ξεχωριστά.
Ο διάσημος ζαχαροπλάστης είναι το πρότυπο για εκατομμύρια συναδέλφους του σε όλο τον κόσμο. Έχει το ταλέντο να συνδυάζει με τέλειο τρόπο υψηλής ποιότητας υλικά και να δημιουργεί αριστουργήματα.
Ο σημερινός Pastry chef του Meurice (Παριζιάνικο εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin διαθέτει άπειρα βραβεία και 1 εκατομμύριο followers στο Instagram.
Τους τελευταίους δεν τους αφήνει παραπονεμένους. Ανεβάζει συχνά υπέροχα γλυκά που τους ταξιδεύουν σε έναν γαστρονομικό κόσμο των θαυμάτων.
Τα υπέροχα κρουασάν που μας έδειξε μοιάζουν με κοχύλια. Εάν οι στρώσεις του λεπτού φύλλου και η πλούσια γέμιση από σοκολάτα δεν έδειχναν τόσο λαχταριστά, ίσως να μη θέλαμε να τα φάμε για να μη τα χαλάσουμε
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr