Με 7,2 εκατ. δολλάρια αποζημιώθηκε ένας Αμερικανός που αρρώστησε τρώγοντας ποπ-κορν!

Αποζημίωση ύψους 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή αρρώστησε μετά από συστηματική κατανάλωση ποπ-κορν, έλαβε Aμερικανός.

Αποζημίωση ύψους 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή αρρώστησε μετά από συστηματική κατανάλωση ποπ-κορν, έλαβε Aμερικανός.

Δικαστήριο του Κολοράντο δικαίωσε τον Γουέιν Γουότσον, ο οποίος υποστήριξε ότι αρρώστησε αφού εισέπνευσε μια εκ των ουσιών ονόματι diacetyl που χρησιμοποιείται για να προστεθεί γεύση στο ποπ-κορν.

Οι δικαστές έκριναν ότι η εταιρεία που παράγει το εν λόγω προϊόν θα έπρεπε να έχει σημάνσεις στις σακούλες που να προειδοποιούν ότι οι αναθυμιάσεις της συσκευασίας προκαλούν προβλήματα υγείας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Gilster-Mary Lee Corp, κρίθηκε υπεύθυνη για το 80% της βλάβης και το σουπερμάρκετ Kroger Co για το υπόλοιπο 20%.

Ο Γουότσον δικαιώθηκε με την βοήθεια της γιατρού Σεσίλ Ρόουζ, η οποία τον εξέτασε και έχει διαπιστώσει παρόμοιες περιπτώσεις στους εργάτες που είχαν εκτεθεί στην προαναφερόμενη χημική ουσία.

Η ασθένεια (popcorn lung) είναι μια μη αναστρέψιμη πάθηση των πνευμόνων που τους τραυματίζει και δυσχεραίνει την ροή του αέρα.

Πηγή: ethnos.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ