Αφιέρωμα στον Τάσο Μπιρσίμ: Μάγος του φακού, προσωπικός σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου - Το «αντίο» των τηλεοπτικών καναλιών, φωτογραφίες και βίντεο

Καλό ταξίδι Τάσο Μπιρσίμ

Ο Τάσος Μπιρσίμ ο σκηνοθέτης που συνέδεσε το όνομά του με όλα τα μεγάλα γεγονότα από τα τελευταία χρόνια, δεν είναι πια μαζί μας.

Προσωπικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά την δεκαετία του 1980.

Ο Τάσος Μπιρσίμ άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του '60 την καριέρα του στην ελληνική τηλεόραση που σύντομα τον έφερε κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει το ertnews.gr.


Με την υποδοχή του Ευρώ το 2002, την Τελετή εγκαινίων Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το 2001, την Τελετή Millennium - «Υποδεχόμαστε το 2000 στο ΦΩΣ της Ακρόπολης» τα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης το 2004, ο Τάσος Μπιρσίμ δημιούργησε ιστορία στην κάλυψη των μεγάλων γεγονότων της χώρας μας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο «ΣΤΡΑΤΙΕΣ και ΛΑΟΙ» στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ο Τάσος Μπιρσίμ ονειρευόταν ακούραστα τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στην χώρα μας με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, αναφέρει ακόμα το ertnews.gr.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση, σκηνοθεσία, μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του ΑΘΗΝΑ '97.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμα: Αντίο Τάσο μου! Η τελευταία συνέντευξη-ποταμός στην Ειρήνη Νικλοπούλου του Τάσου Μπιρσίμ τον σκηνοθέτη που αγαπήσαμε μια ολόκληρη γενιά τηλεανθρώπων – Σου οφείλουμε πολλά

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δείτε φωτό με τον Τάσο Μπιρσίμ

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

 

 


Με Αντώνη Λιβάνη
Με τον Τηλέμαχο Χυτήρη


Με Ειρήνη Νικολοπούλου, Κώστα Γεωργουσόπουλο και Κώστα Βουτσά

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει γκολφ και κείμενο

Το «αντίο» από τα τηλεοπτικά κανάλια

Τον Τάσο Μπιρσίμ αποχαιρέτισαν με τον δικό τους τρόπο τα τηλεοπτικά κανάλια, εκεί που δημιούργησε, που μάγεψε με τον τρόπο που «έβλεπε» την εικόνα.  Είναι ο σκηνοθέτης που έμαθε τηλεόραση σε όλους τους σημερινούς παρουσιαστές.





 

Δείτε ένα αφιέρωμα στον Τάσο Μπιρσίμ

 

Ο Νίκος Παπανδρέου, γιός του Ανδρέα, τον αποχαιρετά μία μία ανάρτηση:

«Τάσος Μπιρσίμ. Ο άνθρωπος που αποτύπωσε το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος! Καλό ταξίδι, Τάσο»

 

Η ανάρτηση της Νανάς Παλαιστάκη: «Προς το παρόν αποφάσισε να φτιάξει εκπομπές με την Ρίκα, τον Βλάση, την Μαλβίνα... 5-4 -3 - 2 - 1 Είσαι στον αέρα Τάσο μου... παντού»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ