H Ελλάδα σε καθεστώς οικονομικής τρομοκρατίας αφού η πολιτική ηγεσία δεν απομακρύνει τα ρουσφέτια της - Η άποψη του Κώστα Στούπα!

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς οικονομικής τρομοκρατίας με ανυπολόγιστα αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον. Η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να απομακρύνει από το δημόσιο τα ρουσφέτια της και να μειώσει έτσι τις δαπάνες σε συνδυασμό με αναδιάρθρωση εκ βάθρων, την αναγκάζει να υπερφορολογεί την οικονομία.

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς οικονομικής τρομοκρατίας με ανυπολόγιστα αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον. Η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να απομακρύνει από το δημόσιο τα ρουσφέτια της και να μειώσει έτσι τις δαπάνες σε συνδυασμό με αναδιάρθρωση εκ βάθρων, την αναγκάζει να υπερφορολογεί την οικονομία.



Άρθρο του Κώστα Στούπα, Capital.gr

Την υπερφορολογεί όχι ως ποσοστό επί του ΑΕΠ όπως συμφωνούν οι κ. Στουρνάρας και Σταθάκης, αλλά εξοντώνοντας φορολογικά τους συνεπείς φορολογούμενους.

Η φορολογία είναι υπόθεση συναίνεσης και εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη. Όταν το κράτος φορολογεί με συντελεστές Γερμανίας και αποδίδει υπηρεσίες επιπέδου Ουγκάντας η εμπιστοσύνη χάνεται.

Τότε το κράτος καταφεύγει στον καταναγκασμό. Από τον καταναγκασμό στον ολοκληρωτισμό η απόσταση είναι ελάχιστη.

Πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ στις εφημερίδες χάθηκε το βράδυ μια ηλικιωμένη 90 ετών με αλτσχαϊμερ... Την βρήκε η αστυνομία και την πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Χολαργού. Το Α.Τ. Χολαργού βλέπει ότι χρωστάει στην Εφορία. Την πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Μελισσίων, στο κρατητήριο. Μετά από μιάμιση ώρα, η γιαγιά με το Αλτσαχάιμερ, πέφτει και σπάει το κεφάλι της και βέβαια, είχε απώλεια ούρων και κοπράνων. Το Αστυνομικό Τμήμα τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, φρουρούμενη μέχρι το πρωί.

Το πρωί παίρνουν την γιαγιά και την πάνε στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας την στέλνει στο Δρομοκαΐτειο και έμεινε 15 μέρες μέχρι να βρεθούν κάποιοι μακρινοί συγγενείς να την πάρουν...

Όπως είπαμε δεν απέχει πολύ η αστυνομοκρατία από τον ολοκληρωτισμό και τη γελοιότητα...

Η εφορία, μια εκ των πλέον διεφθαρμένων δημόσιων υπηρεσιών σύμφωνα με τις εκθέσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, έχει αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Οι αστυνομικοί κάνουν ελέγχους σε αυτοκίνητα και ακόμη και για χρέη 500 ευρώ περνάνε χειροπέδες σε ανθρώπους.

Ο πολίτες αναγκάζονται να φυλάνε καταθέσεις που έχουν για μια ώρα ανάγκης κάτω από τα στρώματα εκτός τραπεζών για να τα κρατήσουν μακριά από το ληστρικό κράτος. 

Αν οι φόροι ήταν λογικοί και ανταποδοτικοί θα ήταν πιο εύκολο να εισπραχθούν. Ο δρόμος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση οδηγεί στην καταστροφή γιατί πλήττει την οικονομική δραστηριότητα.

Ανάπτυξη με το χωροφύλακα στην αγορά δεν έρχεται, έλεγε ο ιθύνων νους της μεταπολεμικής ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης, Σπύρος Μαρκεζίνης. 

Η πλέον σαφή και σοφή διατύπωση για τις προϋποθέσεις της οικονομίας έχει διατυπωθεί στις  περίφημες "Επιστολές του Κάτωνος" (Cato΄s Letters)  όπου το εμπόριο παρομοιάζεται ως μία ναζιάρα και παιχνιδιάρα (coy & humorous) κυρά που πρέπει να κερδηθεί με κολακεία και γητεία. Αν την ακουμπήσεις με ξίφος, πεθαίνει.

Οι κ. Σαμαράς, Στουρνάρας, Θεοχάρης φαίνεται να τα  αγνοούν όλα αυτά...

Εξοντώνουν τη μεσαία τάξη χωρίς να δημιουργούν προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό μοιάζει με πολιτική αυτοκτονία.

2) Το μέγεθος του Κτήνους

Το πιστωτικό υπόλοιπο Φ.Π.Α. επιχείρησης για το οποίο συμπληρώθηκε ο χρόνος παραγραφής για επιστροφή του από το Ελληνικό Δημόσιο, δεν εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδά της. (1036359/10354/Β0012/10.6.1994) " Τουτέστιν αυξάνει ο φορος σου επειδή δεν σου αποδόθηκε φορος που σου όφειλαν. ---- Έτσι για να καταλαβαίνουμε το μέγεθος του Κτήνους.



Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ