«Πέρασε το σκάφος από πάνω της και χτυπήθηκε από το πηδάλιο»: Το χρονικό της τραγωδίας με τον θάνατο της 40χρονης Γαλλίδας στον αγώνα ιστιοπλοΐας (βίντεο)

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα Aegean 600, Γιάννης Μαραγκουδάκης περιγράφει πως έγινε έχασε τη ζωή της η Άννα Κόνοντσουκ

Η τραγωδία με τον θάνατο της 40χρονης Γαλλίδας, Άννα Κόνοντσουκ μέλος πληρώματος ιστιοφόρου σκάφους, έχει βυθίσει στο πένθος τον κόσμο της ιστιοπλοΐας.

Η γυναίκα εξαιρετικά έμπειρη χτυπήθηκε από ένα μεγάλο κύμα, δεν ήταν δεμένη όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, έπεσε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και έχασε τη ζωή της.

«Κάποια στιγμή, δύο μέλη του πληρώματος, ενώ ταξίδευαν στο Καρπάθιο πέλαγος, πήγαν μπροστά στην πλώρη για να αντικαταστήσουν ένα πανί και ένα κύμα ήρθε και τους πέταξε στη θάλασσα.

Δυστυχώς για το κορίτσι, έπεσε μπροστά στο σκάφος και εν συνεχεία το σκάφος πέρασε από πάνω της και την χτύπησε με το φτερό του πηδαλίου», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και διοργανωτής Aegean 600.

«Οι οδηγίες είναι ότι εφόσον υπάρχει κατάσταση ανέμου πάνω από 4 μποφόρ, απαραιτήτως πρέπει να είναι προσαρτημένοι πάνω στο σκάφος. Ιδιαίτερα τη νύχτα είναι κανονισμός ότι πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε τους ιμάντες ασφαλείας. Οι πληροφορίες μας είναι ότι κάποια στιγμή το μπαλόνι που είχαν μπροστά είχε μπλέξει και ο καπετάνιος φώναξε το κορίτσι, που είναι έμπειρο, και βγήκε στο κατάστρωμα, πήγε με έναν ακόμα συνάδελφό της από το πλήρωμα στην πλώρη για να τακτοποιήσουν το θέμα και ένα κύμα τούς πέταξε μέσα στη θάλασσα».

Διαβάστε ακόμα: «Οι συνθήκες ήταν ακραίες, ακούσαμε στον ασύρματο “άνθρωπος στη θάλασσα”» - Καπετάνιος περιγράφει πως έχασε τη ζωή της Γαλλίδα μέσα σε ανέμους 111 χλμ./ώρα (βίντεο)

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, 14 πληρώματα αποχώρησαν από τον αγώνα.

«Είναι ο τρόπος αντιμετωπίσεως μιας κακοκαιρίας. Όταν οι ανεμολογικές συνθήκες περάσουν τα 8 μποφόρ, τότε εγκαταλείπουμε την αγωνιστική τακτική και εφαρμόζουμε τακτικές επιβιώσεως. Είναι απόφαση του καπετάνιου να αλλάξει τακτική».


Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στον ιστιοπλοϊκό αγώνα των 600 μιλίων στο Αιγαίο: Νεκρή 40χρονη Γαλλίδα - Έπεσε από το σκάφος στη φουρτουνιασμένη θάλασσα (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ