Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή λήξης - Όλα όσα θα δούμε απόψε στις 22:00

Συντονιστείτε στην ΕΡΤ 1

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισίου φτάνουν στο τέλος τους, με την τελετή λήξης στις 22:00 το βράδυ (ΕΡΤ1) στο «Stade de France» να ρίχνει την αυλαία στην 33η και αρκετά συζητημένη Ολυμπιάδα.

Μετά από ένα διάστημα 2,5 εβδομάδων οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η μεγαλύτερη αθλητική δραστηριότητα στον κόσμο ολοκληρώνεται. Από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 11 Αυγούστου, 10.672 αθλητές πήραν μέρος σε 32 αθλήματα και 329 διαφορετικά αγωνίσματα, με το θέαμα να είναι όπως πάντα μοναδικό.

Φυσικά άκρως πετυχημένη και η παρουσία της χώρας μας που συγκέντρωσε 8 μετάλλια, διπλάσια επίδοση σε σχέση με το Τόκιο, με την Team Hellas να φτάνει την συγκομιδή που είχε στην Ατλάντα το 1996. Σε αντίθεση με την τελετή έναρξης, σε αυτή της λήξης σημαιοφόρος θα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ, με τον ίδιο να κρατά την σημαίας της Ελλάδας, στο φινάλε της Ολυμπιάδας.

Μαζί του θα είναι και η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Aναφορικά με την τελετή λήξης σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά η Οργανωτική Επιτροπή, θα εμφανιστούν πάνω από 100 performers, ακροβάτες, χορευτές και καλλιτέχνες τσίρκου. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του προγράμματος, η θεματολογία της τελετής θα είναι τα ρεκόρ. Γι’ αυτό άλλωστε και η ονομασία της έχει το όνομα «Records».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Thomas Jolly, ο οποίος ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στην αμφιλεγόμενη τελετής έναρξης, θα έχει τον ίδιο ρόλο και απόψε.


Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Τομ Κρουζ, ο οποίος όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα θα κάνει ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο στο Hollywood Sign. Ο star του Hollywood θα βοηθήσει στην παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Λος Άντζελες, το οποίο θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα του 2028.

Μάλιστα ήδη έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που αναφέρουν ότι οι Red Hot Chili Peppers, Μπίλις Ελις και Snoop Dogg, θα συμμετέχουν σε συναυλία, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό σόου, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Το «Stade de France» το οποίο αναμένεται να γεμίσει και πάλι, θα ζήσει μοναδικές στιγμές, με την τελετή λήξης να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, μετά την πολυσυζητημένη και άκρως επικριτική τελετή έναρξης.

Διαβάστε ακόμη: Τομ Κρουζ: Θύελλα αντιδράσεων η πιθανή εμφάνιση του στο Παρίσι - "Η παρουσία του αποτελεί προσβολή - Ένα κακό μήνυμα"

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024-Τελετή λήξης: Δύο γαλλικά συγκροτήματα θα τραγουδήσουν την Κυριακή 11 Αυγούστου

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024-Τελετή Λήξης: Red Hot Chili Peppers, Snoop Dogg & Billie Eilish live στη σκηνή!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ