Δείτε συγκλονιστικά βίντεο από την Ιρανική επίθεση με 200 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ - «Θα απαντήσουμε στον κατάλληλο τόπο και χρόνο» - Νύχτα τρόμου - Live εικόνα

Η επίθεση του Ιράν με πυραύλους στον Ισραήλ ήταν σε δύο κύματα

Το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ που όλοι περίμεναν έγινε πράξη με 200 βαλλιστικούς πυραύλους και την εντολή να έχει δώσει ο Θρησκευτικός ηγέτης, Αλί Χαμενεΐ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, η επίθεση έγινε σε δύο κύματα και, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση το 80% των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ έπληξαν τους στόχους τους.

Δείτε Live εικόνα από το Ισραήλ

 

Από την άλλη πλευρά ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι αναχαιτίστηκε «μεγάλος αριθμός» πυραύλων. «Υπήρξε κάποιος αντίκτυπος στο κεντρικό και νότιο» Ισραήλ, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Το μήνυμα του Αλί Χαμενεΐ 

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ σε μήνυμά του αναφέρει: «Με τη βοήθεια του Θεού, τα χτυπήματα του μετώπου της εξέγερσης θα γίνουν ισχυρότερα και πιο οδυνηρά στο φθαρμένο και σάπιο σώμα του σιωνιστικού καθεστώτος».

Το μήνυμα αναρτήθηκε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του χτυπήματος της Τεχεράνης ενάντια στο Ισραήλ και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Είχαν ενημερώσει ΗΠΑ και Ρωσία

Η Τεχεράνη είχε ενημερώσει τη Ρωσία  αλλά και τις ΗΠΑ «μέσω διπλωματικών διαύλων», πριν από τις πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ, δήλωσε απόψε ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα ανταποδώσουν την ιρανική επίθεση «στον κατάλληλο τόπο και χρόνο»

Το Ισραήλ θα ανταποδώσει την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Ιράν, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), διευκρινίζοντας πως αυτό θα γίνει «στον κατάλληλο τόπο και χρόνο».

«Αυτή η επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε τα σχέδιά μας και θα ενεργήσουμε όπου και όποτε αποφασίσουμε», είπε ο Ντανιέλ Χαγκάρι.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό Παλαιστίνιο που χτυπήθηκε από θραύσματα στη Δυτική όχθη και τρεις τραυματίες, ενώ χτυπήθηκε ένα εμπορικό κέντρο.

 

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr