Τα ίδια Αντωνάκη μου τα ίδια Αλέξη μου-Ο πρωθυπουργός μετά την εμφάνιση του πρωτογενούς πλεονάσματος ανακοίνωσε τη διανομή ενόψει εκλογών, των 500 εκατ. ευρώ-Ο Τσίπρας κάνει ρελάνς στις παροχές...

Ο πρωθυπουργός μετά την εμφάνιση του πρωτογενούς πλεονάσματος ανακοίνωσε τη διανομή ενόψει εκλογών, των 500 εκατ. ευρώ. Το να κατάσχεις μέσω φορολογίας 500 ευρώ σε κάποιον που έχει 5.000 ή 10.000 ευρώ στην τράπεζα και πληρώνει φόρο για εισόδημα που δεν έχει με βάση το τεκμήριο, δεν είναι ακριβώς αναδιανομή πλούτου είναι υφαρπαγή.

Ο πρωθυπουργός μετά την εμφάνιση του πρωτογενούς πλεονάσματος ανακοίνωσε τη διανομή ενόψει εκλογών, των 500 εκατ. ευρώ. Το να κατάσχεις μέσω φορολογίας 500 ευρώ σε κάποιον που έχει 5.000 ή 10.000 ευρώ στην τράπεζα και πληρώνει φόρο για εισόδημα που δεν έχει με βάση το τεκμήριο, δεν είναι ακριβώς αναδιανομή πλούτου είναι υφαρπαγή.



Υφαρπαγή στα πλαίσια μιας «μπαλωματικής» πολιτικής λόγω αδυναμίας ελέγχου της φοροδιαφυγής ή απουσίας βούλησης πάταξης της, γιατί από αυτήν τρέφεται το κομματικό κράτος.

Toυ Κώστα Στούπα, Capital.gr

Ο κ. Τσίπρας κάνει ρελάνς στις παροχές. Ξεκινά τον αγώνα παροχολογίας με τα 1,2 δισ. ευρώ που έχασαν οι μικροομολογιούχοι από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Μιλάμε για 15.000 περίπου ανθρώπους και αν κρίνει κανείς τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους που χρειάζονται για να ξεκολλήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 20% θα ακολουθήσει το μοίρασμα και άλλων δισ. ευρώ, με μεθόδους θεμελιωμένες τεχνικά από το οικονομικό επιτελείο που τα φαινόμενα καταδεικνύουν πως γνωρίζει από οικονομικά όσο άλλοι από την αστροναυτική.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας υπόψη την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, επεξεργάστηκε τις καλύτερες δυνατές, στις παρούσες συνθήκες, λύσεις, για την αποζημίωση των ομολογιούχων και, μετά από διαβούλευση μαζί τους, προτείνει: 

- Η ζημιά του 53,5% να αποκατασταθεί με έκδοση νέων ομολόγων ειδικού σκοπού, τα οποία θα αποκαθιστούν τις απώλειες ως εξής:

Για συνολικές καταγραφόμενες ζημιές έως € 100.000 η αποκατάσταση αφορά στο 100%. Η διάρκεια των ομολόγων αυτής της κατηγορίας θα είναι ως ακολούθως: Έως € 25.000, ομόλογα διάρκειας 3 ετών, από € 25.000 - € 50.000, ομόλογα διάρκειας 5 ετών, από € 50.000 - € 75.000, ομόλογα διάρκειας 7 ετών και για € 75.000 - € 100.000, ομόλογα διάρκειας 10 ετών...

Οι λεπτομέρειες είναι η μέθοδος για να κρύψεις την αλήθεια λέει ένα παλιό γνωμικό. Η ουσία είναι η εξής: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εκδώσει ομόλογα για να αποζημιώσει τους μικροομολογιούχους που έχασαν τα χρήματά τους.

Δεν αρκεί να εκδώσεις ομόλογα για να συγκεντρώσεις χρήματα, πρέπει και κάποιοι να τα αγοράσουν. Όσοι αγοράζουν ομόλογα το κάνουν κυρίως με μια προϋπόθεση: να πάρουν πίσω το κεφάλαιό τους και επιπλέον έναν καλό τόκο.

Όσοι αγοράζουν ομόλογα το κάνουν γιατί οι τραπεζικές καταθέσεις δίνουν χαμηλότερο επιτόκιο ή γιατί οι μετοχές έχουν ακριβύνει και περικλείουν κινδύνους.

Όταν δανείζεις τη Χ εταιρεία με ένα ομόλογο, το κάνεις γιατί ελπίζεις η εταιρεία να επενδύσει τα χρήματα σωστά και να εισπράξει προκειμένου να κερδίσει αυτή, να πληρώσει τα χρέη της και τους τόκους αυτών.

Όταν δανείζεις ένα κράτος το κάνεις για τους ίδιους ακριβώς λόγους και όχι για πατριωτικούς, ούτε για λόγους αλληλεγγύης μεταξύ άλλων σ’ αυτούς που έχασαν τα χρήματά τους στο «κούρεμα» λόγων χρεοκοπίας.

Αν αποζημιώσουν τους μικροομολογιούχους του ελληνικού δημοσίου γιατί να μην αποζημιώσουν και τους μικροεπενδυτές που είχαν τοποθετήσει τα χρήματά τους στις τραπεζικές μετοχές οι οποίες μηδενίστηκαν ουσιαστικά λόγω των ανακεφαλαιοποιήσεων που δρομολόγησε η χρεοκοπία του δημοσίου;

Εκεί οι απώλειες πρέπει να είναι αρκετά περισσότερα δισ. ευρώ.

Γιατί να μην αποζημιωθούν και όσοι έχουν καταβάλει για δεκαετίες εισφορές υποχρεωτικά στα κρατικά  ασφαλιστικά μονοπώλια, όπου  όσα από τα αποθεματικά  δεν διασπαθίστηκαν από ανίκανες κομματικές και συνδικαλιστές διοικήσεις, «κουρεύτηκαν»;

Αν κουρέψουν μόνο Έλληνες θα υπάρξουν νομικές προσφυγές των ξένων που κουρεύτηκαν. Τέτοιες προσφυγές αν δικαιωθούν μπορεί να έχουν συνέπειες με πολλαπλάσιο κόστος.

Το τραγικό τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Σαμαρά, αλλά και το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, είναι πως φροντίζουν να μοιράσουν λεφτά που δεν έχουν και δεν πρόκειται να αποκτήσουν με βιώσιμο τρόπο.  Βιώσιμος είναι ο σταθερά επαναλαμβανόμενος τρόπος. Ήτοι, αμφότεροι συνεχίζουν να κάνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, την οικονομική και την κοινωνική και ηθική. 

Παριστάνουν τους πατριώτες και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, η χώρα να μην ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία πάνω στην οποία θα στηρίξει την πολιτική της ανεξαρτησία.

Πρόκειται για πολιτικούς που δεν τολμούν να πουν την αλήθεια στην κοινωνία και να την κερδίσουν μέσω της αλήθειας, αλλά τάζοντας να μοιράσουν πλούτο που δεν έχουν φροντίσει να δημιουργηθεί.

Αμφότεροι και σχεδόν στο σύνολο το ίδιο βλάπτουν την πατρίδα...

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ