Ο ψιλικατζής είχε πείρα, ο κτηνοτρόφος στάνη, ο σουβλατζής θράσος και ο ταξιτζής ανέλαβε τη μεταφορά του 1.000.000 ευρώ

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να απολογηθούν αύριο οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την κινηματογραφική ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρείας με λεία 1.060.000 ευρώ.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να απολογηθούν αύριο οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την κινηματογραφική ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρείας με λεία 1.060.000 ευρώ.

Οι τρεις φυσικοί αυτουργοί, ο 34χρονος ψιλικατζής, ο 30χρονος κτηνοτρόφος και ο 33χρονος σουβλατζής κατηγορούνται για ληστεία από κοινού από άτομα που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ ο 31χρονος ταξιτζής διώκεται για άμεση συνέργεια στη ληστεία. Και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος των τριών φυσικών αυτουργών υπάρχουν, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Μιχάλη Καραμαλάκη, συντριπτικά στοιχεία ενοχής, αφού έχουν ταυτοποιηθεί αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Και οι τρεις κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Ο τέταρτος, ο ταξιτζής, φέρεται σε προφορικό επίπεδο προανακριτικά να αρνήθηκε συμμετοχή του στη ληστεία, παραδεχόμενος ωστόσο ότι μετέφερε με το ταξί τους σάκους με τα χρήματα στο ποιμνιοστάσιο του 30χρονου έναντι μεγάλης αμοιβής.

Η Ασφάλεια Ηρακλείου είχε στη διάθεσή της την ταυτότητα του 34χρονου ψιλικατζή από τις πρώτες ημέρες. Η προγενέστερη παραβατική συμπεριφορά του τον κατέστησε τον «αδύναμο κρίκο» της υπόθεσης, αφού τα αποτυπώματά του στάθηκαν καθοριστικά για να ξετυλιχθεί το κουβάρι. Εντοπίστηκαν στο τζάμι του παραθύρου του συνοδηγού ενός από τα δύο κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία. Επιπλέον οι ληστές άφησαν πίσω τους μία κουκούλα, ένα μπουκάλι κ.λπ.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ