ΠΑΣΟΚ ή τανκς... - Αγώνας δρόμου για το ποιος θα προλάβει να προκαλέσει αστάθεια στην χώρα ή θα ρίξει την κυβέρνηση!

Μόνο στην Ελλάδα, κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης 35 χρόνια, μπορεί να πέσει μια κυβέρνηση από λάθη… στις λαϊκές αγορές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόσωπο που προβάλλουμε στην Ευρώπη όταν οι άλλοι αναζητούν, με τις ευρωεκλογές, να στείλουν στο τραπέζι των μονίμων διαπραγματεύσεων της Ε.Ε μόνο διακεκριμένες προσωπικότητες. Και αυτό το ρεζιλίκι το ΠΑΣΟΚ το αποκαλεί δημοκρατία και απειλεί με αποσταθεροποίηση.

Του Γιώργου Κράλογλου, Capital.gr
 
Μόνο στην Ελλάδα, κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης 35 χρόνια, μπορεί να πέσει μια κυβέρνηση από λάθη… στις λαϊκές αγορές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόσωπο που προβάλλουμε στην Ευρώπη όταν οι άλλοι αναζητούν, με τις ευρωεκλογές, να στείλουν στο τραπέζι των μονίμων διαπραγματεύσεων της Ε.Ε μόνο διακεκριμένες προσωπικότητες. Και αυτό το ρεζιλίκι το ΠΑΣΟΚ το αποκαλεί δημοκρατία και απειλεί με αποσταθεροποίηση.

http://3.bp.blogspot.com/-Ac3cBMhx9kg/U2qllyTlYAI/AAAAAAABr7Q/OVIJXLBYfI8/s1600/venizelostank.jpg

Αγώνας δρόμου δηλαδή για το ποιος θα προλάβει να προκαλέσει αστάθεια στην χώρα ή για το ποιος θα πρωτοπρολάβει να ρίξει την κυβέρνηση. Και ας είμαστε σε εκλογές μόνο για ευρωβουλευτές και Δημάρχους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεπεράσει το σύνδρομο του συνθήματος «Καραμανλής ή τανκς» του 1977 έστω και αν διπλασίασε (τότε) τα ποσοστά του. Αναζητά, όπως φαίνεται, να δημιουργήσει την δική του «ιστορία» πριν στερεωθούν τα συνθήματα ανατροπής και αποσταθεροποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαφορετικά δεν εξηγείται ούτε η στάση του ΠΑΣΟΚ (τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση) όταν από την μια έχει «δέσει» την συνέχιση της παρουσίας του στην πολιτική ζωή με την μετακίνηση του 25% στον ΣΥΡΙΖΑ. Και έχει και ένα 10% «ακροβολισμένο» από εδώ και από εκεί ώστε, ως ελεύθερος σκοπευτής, να βρίσκεται σε όλα τα πεδία βολής και να σημαδεύει από παντού τους ψηφοφόρους... 

Αλλά τα μαντάτα (βεβαίως προς την κυβέρνηση Σαμαρά) και στο ΠΑΣΟΚ για την προσφορά του στους φορολογούμενους (ως συγκυβέρνηση με κουμανταδόρο τον απολύτως συμπλέοντα με τον κ. Σαμαρά αντιπρόεδρο κ. Ε. Βενιζέλο) δεν μόνο είναι αυτά που έρχονται από την Χαρ. Τρικούπη. 

Είναι αυτά που κατέφθασαν προχθές από τον ΟΟΣΑ, (ως ενδιάμεση τριμηνιαία έκθεση) και αποκαλύπτουν (ανάμεσα σε πολλά άλλα):

- Ύφεση με πτώση του ΑΕΠ κατά 0,3% έναντι της πρόβλεψης για ανάκαμψη κατά 0,6% στο ΑΕΠ που προβλέπουν η Κυβέρνηση και η Κομισιόν.  

- Επαναφορά στην ανάπτυξη μόνο το 2015 με 1,9% του ΑΕΠ και άρα χαμηλότερα από την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών και της Κομισιόν που την βλέπουν στο 2,9% του ΑΕΠ. 

- Ανεργία στην Ελλάδα στο 27,1% το 2014 και στο 26,7% το 2015, ενώ η σημαντική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και οι πιέσεις του προγράμματος προσαρμογής να διατηρούν τις τιμές και τους μισθούς σε χαμηλά επίπεδα.

- Ότι απαιτείται περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση για να μειωθεί το υψηλό επίπεδο του ελληνικού χρέους.

- Ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2014 θα μειωθεί μόνο στο 2,5% και θα υποχωρήσει στο 1,4% μόνο το 2015.

- Ότι η οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται από την καλύτερη πρόσβαση της οικονομίας σε δανεισμό και από την εφαρμογή των σχεδίων για την αναδιάρθρωση των τραπεζικών ισολογισμών.

- Ότι αντίθετα με την Ελλάδα η μέση ανάπτυξη στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ θα ανέλθει στο 2,2% φέτος και στο 2,6% το 2015. Και για την ανεργία τους εκτιμά πως θα αποκλιμακωθεί από το 7,5% εφέτος στο 7,2% το επόμενο έτος. 

Αυτά είναι τα μαντάτα που στέλνει ο ΟΟΣΑ και έρχονται να προστεθούν στα εσωτερικά μας μαντάτα. 

Τα πλέον ανατριχιαστικά από αυτά είναι όσα στέλνει ο ΕΟΠΥΥ (αναλυτικό ρεπορτάζ στο Capilal.gr της κ. Β. Κουρλουμπίνη) για τα χρέη που από το 2011 μέχρι και σήμερα που φθάνουν το 1,2 δισ. ευρώ!!!

Από αυτά τα μισά είναι οι εκκρεμότητες των ασφαλιστικών ταμείων από το 2011. 

Μόνο τους  4 τελευταίους μήνες τα ασφαλιστικά Ταμεία φέσωσαν τον ΕΟΠΥΥ με 150 εκατ. ευρώ. 

Όπως μάλιστα υποστηρίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου, η μηνιαία δαπάνη του Οργανισμού για εξετάσεις και παρακλινικές πράξεις «τρέχει» με πάνω των 50 εκατ. ευρώ. 

Αυτό δε πρακτικά σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός του 2014 θα εξαντληθεί σε έξι μήνες!! 
 
Να λοιπόν ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα του τόπου κ. Βενιζέλε, κ. Παπανδρέου και για όλους εσάς που νομίζετε ότι η «Ελιά» και το κατακερματισμένο ΠΑΣΟΚ μπορούν να θρέψουν την οικονομία του τόπου, τους άνεργους και τους ιθαγενείς της χώρας με τους κινέζικους μισθούς. 

Χωνέψτε το επιτέλους. Το πρόβλημα του τόπου δεν είναι αν θα τα καταφέρετε στις εκλογές ή αν θα διαλυθείτε. Όλοι σας. 

Άλλωστε για άλλους λόγους σας ψήφισαν (όποιοι σας ψήφισαν) το 2012 περιμένοντας να κάνετε το καθήκον σας για μια τετραετία μέχρι το 2016 .Και όχι μέχρι τις αρχές του 2014. 

Αλίμονο να νομίζετε ότι θα συγχωρεθεί η πρόθεσή σας για φυγή από τα προβλήματα και η θρασύτητα σας να το βάλετε στα πόδια (μέσα σε μια διετία) γιατί δεν σας βγαίνουν τα κουκιά και επειδή το ελληνικό σοβιέτ θέλει αλλαγή προσώπων έστω και με τον «νεανία», Ρουβά της πολιτικής, όπως χαρακτήρισε τον κ. Αλέξη Τσίπρα ο (μονίμως εύστοχος) σχολιαστής tthemistoklis σε προηγούμενο σημείωμά μου.  


Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ