Θυμόσαστε τον Παύλο Γερουλάνο; Ωραίο κ@λαράκι, πολύ ωραίο… Αμ ο Α. Λοβέρδος; Του το σκίζεις το πουκάμισο-Για τον Άδωνη δεν ξέρω, πρέπει να τον δω με σωβρακοφανέλα ! Γράφει με κέφι η Λώρη Κέζα

Κυρίες μου. Σήμερα απευθύνομαι σε εσάς, αποκλειστικά. Να πούμε δυο τρεις γυναικείες κουβέντες. Θυμόσαστε εκείνον τον υπουργό Πολιτισμού, τον Παύλο Γερουλάνο; Ωραίο κωλαράκι, πολύ ωραίο… Αμ ο άλλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος; Του το σκίζεις το πουκάμισο. Για τον Άδωνη Γεωργιάδη δεν ξέρω, πρέπει να τον δω με σωβρακοφανέλα.

Γράφει η Λώρη Κέζα στο tovima.gr:

Κυρίες μου. Σήμερα απευθύνομαι σε εσάς, αποκλειστικά. Να πούμε δυο τρεις γυναικείες κουβέντες. Θυμόσαστε εκείνον τον υπουργό Πολιτισμού, τον Παύλο Γερουλάνο; Ωραίο κωλαράκι, πολύ ωραίο… Αμ ο άλλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος; Του το σκίζεις το πουκάμισο. Για τον Άδωνη Γεωργιάδη δεν ξέρω, πρέπει να τον δω με σωβρακοφανέλα.
 
Τι έγινε, κυρίες μου; Σοκαριστήκατε; Μάλιστα. Θεωρείτε ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια σχόλια για δημόσια πρόσωπα, άνδρες πολιτικούς.
 


Οι κύριοι, τι έχουν να πουν για τέτοιου είδους τοποθετήσεις; Ενοχλούνται προφανώς. Εκτός κι αν βγαίνει από μέσα το βαρβάτο αρσενικό, που από τον τρόπο ομιλίας, από τη βία του λεξιλογίου, δείχνει σε τι υπόληψη έχει τις γυναίκες. Η αντίδραση των βαρβάτων σε τέτοια σχόλια είναι του τύπου «θα σε βάλω κάτω και θα δεις». Ως απειλή.  
 
Βεβαίως δεν ισχύουν τα ίδια όταν άνδρες μιλούν έτσι για τις γυναίκες. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος από μικροφώνου Vima fm μίλησε κάπως έτσι για τη Ρένα Δούρου. «Θέλω να ολοκληρωθεί η εκστρατεία της κ. Δούρου. Να δούμε ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι. Να δούμε τι ψηφίζουμε. Όλα τα κορμιά στην πίστα».
 
Το πιο εύκολο είναι να αντιστρέψουμε τις περιγραφές του Πάγκαλου. Να πούμε ότι θέλουμε να δούμε εκείνον με μπικίνι. Να πούμε ότι θέλουμε να δούμε τη σύζυγό του, που απέτυχε να εκλεγεί δήμαρχος Σαρωνικού. Μπορούμε άραγε να φανταστούμε τον κόσμο της πολιτικής με τέτοια σχόλια για άνδρες υποψήφιους; Θα γίνονταν ανεκτές προσεγγίσεις σαν κι αυτές του προλόγου; Μάλλον όχι.
 
Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε άνθρωπο τον Θεόδωρο Πάγκαλο ούτε να νουθετήσουμε τον Ξυνίδη με την καλτσοδέτα ούτε να περιορίσουμε τον Βενιζέλο με τις ατάκες περί ορμονών. Πέρα από το προφανές, την επιλογή με την ψήφο και τον σταυρό και τα τοιαύτα, μπορούμε να επιχειρήσουμε μια εκκαθάριση του σεξισμού στο προσωπικό μας σύμπαν. Τούτο αφορά κατά κύριο λόγο τον τρόπο έκφρασης.
 
Για όσους τυχόν δεν το έχουν προσέξει η δημοφιλέστερες ύβρεις περιέχουν σεξ με τρόπο προσβλητικό για τις γυναίκες. Εκφράσεις που σχετίζονται με τη γενετήσια ορμή και με ερωτικές πρακτικές χρησιμοποιούνται καθημερινά για να εκφραστεί ο θυμός, το χιούμορ αλλά κι από συνήθεια.
 
Η λεκτική βία επί της ουσίας παραβλέπει την αλήθεια: οι γυναίκες δεν υπόκεινται στη σωματική επαφή, τουναντίον την επιθυμούν και την απολαμβάνουν. Αν λοιπόν ορισμένοι βλέπουν τη γυναίκα ως αντικείμενο, ως υποδεέστερη και προσπαθούν να την υποτιμήσουν με σεξισμό το κάνουν επειδή δεν γνωρίζουν αυτή τη διάσταση της γυναικείας φύσης.
 
Κυρίες μου, τούτων δοθέντων προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος καταφεύγει σε φαλλοκρατικές προσβολές επειδή είναι κάκιστος εραστής. Οι άνδρες που αγάπησαν και αγαπήθηκαν δεν αναφέρονται έτσι στις γυναίκες.    

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ