Αdieu: Μάλλον εξαφανίστηκε το δέντρο, δηλαδή η Ελιά-Η κεντροαριστερά δεν υπάρχει πια, την κατάπιε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, λέει η Λώρη Κέζα

Αραίωσαν οι υποψήφιοι της αυτοδιοίκησης και το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: τον ένα ή τον άλλο. Το τρίτο πρόσωπο εξαφανίστηκε ή μάλλον εξαφανίστηκε το δέντρο, δηλαδή η Ελιά. Η κεντροαριστερά δεν υπάρχει πια, την κατάπιε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Γράφει η Λώρη Κέζα στο Βήμα:

Αραίωσαν οι υποψήφιοι της αυτοδιοίκησης και το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: τον ένα ή τον άλλο. Το τρίτο πρόσωπο εξαφανίστηκε ή μάλλον εξαφανίστηκε το δέντρο, δηλαδή η Ελιά. Η κεντροαριστερά δεν υπάρχει πια, την κατάπιε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
 


Το αφομοιωμένο ΠαΣοΚ δεν έχει πλέον εκπροσώπους. Δεν έχει δημοφιλείς υποψηφίους, δεν έχει πρώην υπουργούς να βγουν στα πάνελ να μιλήσουν _ άφησαν τον απολογητικό ρόλο στην Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 
Με αυτό το κλίμα απαξίωσης από τα ίδια τα στελέχη του, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επιχειρεί να περισώσει το χαμηλό ποσοστό του. Απευθύνει κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο ώστε «να διασφαλιστεί η προοδευτική σταθερότητα της χώρας με εγγυητή μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ανάπτυξη, με βασικό κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίες». Αυτό που λέει μπορούμε να το φανταστούμε ως σύνθημα: Ψηφίστε μας να σας βρούμε δουλειά. (Και τόσο καιρό τι κάνατε;)
 
Συνεχίζει ο Βενιζέλος: ζητεί ψήφο ώστε «να κατοχυρωθεί η κοινωνική προστασία των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων». Το λέει εκείνος που επινόησε το χαράτσι στα ακίνητα, τινάζοντας στον αέρα την μεσαία τάξη. Το λέει εκείνος που ζήτησε από μισθωτούς και συνταξιούχους να πληρώσουν το 2012 έως και τρεις έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης.
 
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν υπήρξε απλά το δεκανίκι του Αντώνη Σαμαρά, δεν υπήρξε ο πολιτικός που θα εξασφάλιζε τη σταθερότητα και την υλοποίηση των μνημονίων. Είναι εκείνος που είχε τις πιο βάρβαρες ιδέες, εναντίον των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, με το δικαιολογητικό ότι θα καταρρεύσει η οικονομία. Να θυμίσουμε ότι δεν είχε καμία ευφάνταστη ιδέα που θα απέφερε πόρους από μια έκτακτη εισφορά σε μεγάλες επιχειρήσεις, στον κλάδο των καυσίμων, της ενέργειας, των κατασκευών, της ναυτιλίας. Οσοι διαθέτουν πολλά εκατομμύρια βρέθηκαν στο απυρόβλητο.
 
Τι θα μπορούσε να κάνει εναλλακτικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών; Μήπως έναν εκβιασμό στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ; Δεν το έκανε. Διάλεξε τον εκβιασμό των αδυνάτων, με την εντολή «φέρτε τις αστείες αποταμιεύσεις σας, δανειστείτε από τη μάνα και τον πατέρα σας, βρείτε λεφτά και φέρτε φόρους». Αυτή ήταν η πολιτική επιλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου και τώρα ήρθε η ώρα να κριθεί για αυτές. Εις μάτην λοιπόν καλεί σε συσπείρωση της κεντροαριστεράς: όσο ηγείται ο ίδιος, δεν ακολουθούν ούτε οι παραδοσιακοί πασόκοι.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ