To βίντεο με την δολοφονία των δύο νεαρών Παλαιστίνιων κάνει τον γύρο του κόσμου και σοκάρει - διαψεύδουν οι Ισραηλινοί λέγοντας πως το βίντεο είναι μοντάζ! (βίντεο)

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) κατηγορεί τον στρατό του Ισραήλ για απρόκλητη και "εσκεμμένη εκτέλεση δύο εφήβων Παλαιστινίων" την περασμένη εβδομάδα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη.

http://electronicintifada.net/sites/electronicintifada.net/files/unlawful_killing_of_two_palestinian_teens_outside_ofer-caibeqx2m_k.jpeg

Οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει δύο νεαρούς Παλαιστινίους να περπατούν κοντά σε ένα κτίριο και ξαφνικά να σωριάζονται στο έδαφος, τραυματισμένοι από πυρά.

Για μοντάζ κάνει λόγο το Ισραήλ:

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως από την έρευνα του στρατού για τους θανάτους αυτούς δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής πως ρίχθηκαν πυρά με πραγματικές σφαίρες.

Toυ Χρήστου Δεμέτη, Νews247.gr

"Η ταινία αυτή είναι κατασκευασμένη και δεν αντανακλά την πραγματικότητα της ημέρας εκείνης, την πραγματικότητα της βίας", πρόσθεσε.

Ωστόσο, η ΜΚΟ Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αναφέρει ότι έλαβε τις εικόνες αυτές από κάμερες επιτήρησης που ήταν εγκατεστημένες στο κτίριο στις 15 Μαΐου, κοντά στη στρατιωτική φυλακή του Όφερ, όπου οι δύο νέοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, σκοτώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη "Νάκμπα" (καταστροφή στα αραβικά) που αποτελεί για τους Παλαιστίνιους η δημιουργία του Ισραήλ το 1948 και η τραγωδία των προσφύγων.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε κατηγορήσει τις ισραηλινές δυνάμεις ότι χρησιμοποίησαν "υπερβολική βία, περιλαμβανομένης και θανατηφόρας βίας, ως απάντηση σε ανθρώπους που έριχναν πέτρες και δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τη ζωή των στρατιωτών και των αστυνομικών μέσα ή γύρω από το οχυρωμένο στρατόπεδο".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ