Παραλία: Μια πηγή κινδύνων για τα μικρά παιδιά - Ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβετε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Διαβάστε τα παρακάτω μέτρα ασφαλείας, προτού επισκεφθείτε την παραλία με τα παιδιά σας:

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια μέρα στην παραλία! Συμφωνείτε; Ο ήλιος, τα παιχνίδια στην άμμο, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο διασκεδαστικό!

Ωστόσο, η θάλασσα είναι απρόβλεπτη και χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Διαβάστε τα παρακάτω μέτρα ασφαλείας, προτού επισκεφθείτε την παραλία με τα παιδιά σας:

Αποφύγετε τα θαλάσσια ρεύματα 
Αναγνωρίστε τα επικίνδυνα κύματα και ρεύματα της θάλασσας, εκεί όπου το νερό συνήθως αποχρωματίζεται ή αφρίζει. Είναι πιθανό να σας τραβήξουν μακριά από την παραλία, σε βαθύτερα νερά. Εάν βρεθείτε μέσα σε ένα ρεύμα νερού μαζί με το παιδί σας, κολυμπήστε παράλληλα με την ακτή και μόλις βγείτε από αυτό κινηθείτε διαγώνια προς αυτή.

Τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας
Φροντίστε να τηρείτε όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες και σημαίες μέσα και έξω από τη θάλασσα. Είναι τοποθετημένες ώστε να μας ενημερώνουν για τις συνθήκες ασφαλείας στην ακτή και μέσα στο νερό. Για διευκρινίσεις σχετικά με την ερμηνεία τους, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ναυαγοσώστη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ