Σε αυτή τη χώρα ότι και να ψηφίσεις θα σε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ βαθύ, βαθύτερο, βαθύτατο.. Αρκεί ο Γκίκας για να κρατηθούμε στο ευρώ; Γράφει ο Κώστας Στούπας!

Δυστυχώς το μήνυμα του ανασχηματισμού δεν είναι ενθαρρυντικό για τη σοβαρότητα με την οποία το πολιτικό προσωπικό της χώρας διαχειρίζεται τη χρεοκοπία αυτής.

Δυστυχώς το μήνυμα του ανασχηματισμού δεν είναι ενθαρρυντικό για τη σοβαρότητα με την οποία το πολιτικό προσωπικό της χώρας διαχειρίζεται τη χρεοκοπία αυτής.

http://www.e-reportaz.gr/wp-content/uploads/xardouvelis.jpg

Η χώρα δεν έχει εξέλθει της ζώνης κινδύνου μιας  κατάρρευσης και εξόδου από το ευρώ και το πολιτικό προσωπικό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, πολιτεύονται σαν ο κίνδυνος αυτός να έχει περάσει ή να μην υπήρξε ποτέ.

Toυ Κώστα Στούπα, Capital.gr

Με τον ίδιο τρόπο που οι πρωθυπουργίες Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν πως η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία ή χρεοκοπεί στα χέρια τους, οι παρόντες δεν αντιλαμβάνονται πως ο κοινός παρονομαστής του ρίσκου που αναλαμβάνουν είναι η παραμονή ή η έξοδος από το ευρώ. 

Επίσης δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πως αν συμβεί αυτό, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμβεί με ομαλό πολιτικά και οικονομικά τρόπο. 

Αν η χώρα δεν μεταρρυθμιστεί προς το μέσο όρο των ευρωπαϊκών δεδομένων, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά,  θα αποβληθεί. Όποιος καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις παίζει το μέλλον της χώρας στα ζάρια.

Ένα βασικό  μήνυμα του ανασχηματισμού ήταν η αποπομπή των υπουργών που συγκρούστηκαν με τις συντεχνίες οι οποίες αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις, και η αντικατάστασή τους με άλλα περισσότερο ανώδυνα πρόσωπα.

Βέβαια η ανάθεση του Υπουργείου των Οικονομικών στον κ. Γκίκα Χαρδούβελη αποτελεί θετική εξαίρεση από τον ορυμαγδό μικροκομματικών ισορροπιών που έλαβαν χώρα με πελατειακά και τηλεοπτικά κριτήρια.

Η ανάθεση του Υπουργείου Οικονομικών στον Γ.Χ. ήταν ένα μήνυμα στις διεθνείς αγορές και τους δανειστές. Ο υπόλοιπος ανασχηματισμός αφορούσε εσωτερικές μικροκομματικές σκοπιμότητες. 

Η ανάθεση του Υπουργείου των Οικονομικών έγινε με το βλέμμα στραμμένο στην αναδιάρθρωση του χρέους τους προσεχείς μήνες.

Ο υπόλοιπος ανασχηματισμός έγινε με το βλέμμα στραμμένο στην αυξημένη πιθανότητα πρόωρων εκλογών μετά την αναδιάρθρωση ή κατά τη διάρκεια αυτής.

Η ΝΔ εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου έχασε τον πελατειακό ιστό στο δημόσιο που επλήγη από τις περικοπές αλλά και τη μικρομεσαία τάξη του ιδιωτικού τομέα που επλήγη από την ανεξέλεγκτη φορολογία.

Αντιθέτως με ό,τι συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να επιπλεύσουν πολιτικά με την υπεράσπιση των «πελατών» και των συντεχνιών, η ΝΔ δεν έχει αποσαφηνίσει προνομιακό χώρο στον οποίο θέλει να απευθυνθεί.

Παντού "μετάσταση" ΠΑΣΟΚ

Σ’ αυτή τη χώρα ό,τι και να ψηφίσει κάποιος θα κυβερνάται από το περισσότερο ή το λιγότερο βαθύ ΠΑΣΟΚ. 

Φώφη Γεννηματά, Γκερέκου, Κουκουλόπουλος κ.ά. από τη μια πλευρά και Μητρόπουλος, Κουρουμπλής, Τσουκαλάς, Κοτσακάς κλπ από την άλλη.

Δεν είναι τυχαίο, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την επιτομή του μοντέλου της ελληνικής χρεοκοπίας και της κλεπτοκρατίας στη μεταπολίτευση και αυτό δείχνει πόσο βαθιά νοσεί η κοινωνία μας.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι πως το πολιτικό προσωπικό που ευθύνεται για τη χρεοκοπία, προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά στην επόμενη μέρα,  έχοντα τριχοτομηθεί κυρίως μεταξύ ΝΔ, ΕΛΙΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κατάσταση χρεοκοπίας, γιατί οποιοδήποτε σχέδιο απαιτεί σύγκρουση με μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κανένας δεν επιδιώκει καθώς θα έτσι θα αναιρούσε την πολιτική του υπόσταση.
Πολύ φοβάμαι πως, όσο στη χώρα δεν διαμορφώνεται κάποιο σχέδιο εξόδου με πολιτικούς που δεν ευθύνονται για τη χρεοκοπία και δεν εξαρτώνται ευθέως από πελάτες και συντεχνίες, το κεφάλαιο της εξόδου από το ευρώ δεν θα έχει κλείσει.

Υ.Γ. Εκτός των άλλων η χώρα αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα μετανάστευσης και δημόσιας ασφάλειας. Το πρόβλημα αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά αίτια της ανόδου της Χ.Α. Η σοβαρότητα με την οποία το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αποτυπώνεται στον ανασχηματισμό.

2) Το μήνυμα της κάλπης...

Μία μέρα μετά τον ανασχηματισμό και κατά την ταπεινή μου άποψη η κυβέρνηση κατάλαβε πολύ καλά το μήνυμα της κάλπης. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι αποτελώ μειοψηφία σε αυτήν μου την πεποίθηση, θα προσπαθήσω να την αιτιολογήσω όσο καλύτερα μπορώ. Καταρχήν, θα πρέπει να κάνω μια αποκωδικοποίηση του εκλογικού μηνύματος. Ο «πάνσοφος» λοιπόν ελληνικός λαός, αποφάσισε για ακόμα μία φορά μέσα στην τελευταία διετία, ότι δεν ξέρει τι θέλει. Επίσης, έδειξε ότι αρνείται πεισματικά να κατανοήσει το πρόβλημα της χώρας.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ