Και επίσημα προπονητής της Εθνικής Ελλάδος ο Κλαούντιο Ρανιέρι - Το who is who του Ιταλού τεχνικού που καλείται να οδηγήσει την γαλανόλευκη στα τελικά του Euro 2016 (βίντεο)

Ο Ρανιέρι έφτασε στην πατρίδα μας το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής ξεναγήθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά αλλά και στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

http://www.onsports.gr/media/k2/galleries/418341/3.jpg

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ όπου συζήτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Γαλανόλευκη (θα παίρνει 800.000 ευρώ ετησίως).

Ο Ρανιέρι έτσι αντικαθιστά τον Φερνάντο Σάντος και θα προσπαθήσει να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016. Υπενθυμίζεται ότι η Γαλανόλευκη συμμετέχει στον 6ο όμιλο, στον οποίο, εκτός της Ρουμανίας, αντιμετωπίζει την Ουγγαρία, την Φινλανδία, την Β. Ιρλανδία και τα Νησιά Φερόε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα αναχωρήσει για την Ιταλία τις επόμενες ημέρες και θα επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση. Πρώτο του επίσημο παιχνίδι θα είναι αυτό κόντρα στη Ρουμανία στο Νέο Φάληρο στις 7 Σεπτεμβρίου.



Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Εθνικής, ο Ρανιέρι προανήγγειλε λίγες διαφοροποιήσεις στην ομάδα, σε σχέση με την περίοδο Σάντος.

«Είχα και άλλες προτάσεις, αλλά όταν συνάντησα τον πρόεδρο απέκτησα καλό συναίσθημα και επειδή ήξερα καλά την ελληνική ομάδα απάντησα θετικά», σχολίασε αρχικά ο 62χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Την είδα την ομάδα στο Μουντιάλ. Έκανε καλή πορεία στο Μουντιάλ και μου άρεσε το πνεύμα στη διοργάνωση και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Θα κοιτάξουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Για την Εθνική της δικής του εποχής: «Δεν πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στον κορμό, αλλά αυτά θα τα δούμε καλύτερα στη συνέχεια».

Για το αν θα διατηρηθούν στην Εθνική οι συνεργάτες που είχε ο Φερνάντο Σάντος: «Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια τέτοια κουβέντα και εγώ έχω φέρει τους δικούς μου συνεργάτες».

Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη δήλωση ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής «Ένας προπονητής του επιπέδου του κυρίου Ρανιέρι αναλαμβάνει την τύχη της Εθνικής. Είναι μια ευκαιρία για την Εθνική να φτάσει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που δέχθηκε την πρότασή μας».

Who is Who

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1951 στην Ρώμη και εκκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1987 στην Καμπάνια. Την αμέσως επόμενη σεζόν ανέλαβε την Κάλιαρι, που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία Ιταλίας, και επί θητείας του ο σύλλογος της Σαρδηνίας κατάφερε να προβιβαστεί διαδοχικά και να φτάσει στην Serie A.

Η εξαιρετική δουλειά του στην Κάλιαρι, εκχώρησε στον Κλαούντιο Ρανιέρι το προνόμιο να συνάψει συνεργασία με τη Νάπολι και η αναγνώριση των ικανοτήτων του επαληθεύεται από το γεγονός ότι αργότερα ο Ιταλός προπονητής είχε ως επαγγελματικούς σταθμούς μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.
Ο κ. Ρανιέρι εργάστηκε στην Φιορεντίνα, στη Βαλένθια, στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην Τσέλσι, στην Πάρμα, στην Γιουβέντους, στην Ρόμα, στην Ίντερ, στην Μονακό και σε αυτή την εντυπωσιακή διαδρομή κέρδισε τίτλους και σημείωσε επιδόσεις διαχρονικής αξίας.

Στις επιτυχίες του καταχωρίζονται:
• Το Κύπελλο Ιταλίας με την Φιορεντίνα (σεζόν 1995-96 σε διπλό τελικό με την Αταλάντα με δύο νίκες 1-0 και 2-0).
• Το Σούπερ Καπ Ιταλίας το 1996 στο Σαν Σίρο, όπου οι «Βιόλα» επικράτησαν της Μίλαν (2-1).
• Το Κύπελλο Ισπανίας με την Βαλένθια (σεζόν 1998-99, 3-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης).
• Το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2004 με τη Βαλένθια (2-1 την Πόρτο).

Στη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία κορυφαίων ομάδων, ο κ. Ρανιέρι συνεργάστηκε ή ανέδειξε επιφανείς ποδοσφαιριστές όπως οι Τζόλα, Μεντιέτα, Κανιθάρες, Λάμπαρντ, Πετί, Ζέντεν, Γκαλάς, Τέρι, Βερόν, Κρέσπο, Τότι, Ντε Ρόσι, Ντι Βάιο κ.α., ενώ στην Μονακό υπό την προπονητική του καθοδήγηση βρισκόταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο και ο συμπατριώτης του και πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ 2014 Χάμες Ροντρίγκεζ».


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ