Δείτε ποια επαγγέλματα απελευθερώνονται

Ριζικές αλλαγές επέρχονται στις διαδικασίες της σύστασης των εταιρειών, ενώ παράλληλα απελευθερώνονται μία σειρά επαγγελμάτων που σήμερα διέπονταν από αδικαιολόγητους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, περιορισμούς για την πρόσβαση και την άσκησή τους.

Ριζικές αλλαγές επέρχονται στις διαδικασίες της σύστασης των εταιρειών, ενώ παράλληλα απελευθερώνονται μία σειρά επαγγελμάτων που σήμερα διέπονταν από αδικαιολόγητους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, περιορισμούς για την πρόσβαση και την άσκησή τους. Μεταξύ αυτών η υπηρεσία εκμίσθωσης ιδιωτικής χρήσης επιβατηγών αυτοκινήτων (παροχή υπηρεσίας μίνι βαν από ξενοδοχεία), η άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος λογιστή και φοροτεχνικού, η ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, η αδειοδότηση Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι επιχειρήσεις προσωρινής απασχόλησης και τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Ειδικότερα:
- Απλοποιείται η διαδικασία της σύστασης των εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μίας Στάσης, καθώς καταργείται η υποχρέωση αναζήτησης ασφαλιστικών ενημεροτήτων των εταίρων και διαχειριστών των εταιρειών.
- Απλοποιείται το ζήτημα της σύνταξης των προτυποποιημένων καταστατικών, με την υιοθέτηση πιο ευέλικτου σχήματος, σύμφωνα με το οποίο δεν απαιτείται πλέον η πρόταση του περιεχομένου τους από τη Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
- Καταργείται η υποχρέωση των μηχανικών περί καταβολής εισφοράς ποσοστού 2% υπέρ του ΤΕΕ για τις πάσης φύσεως λειτουργικές τους δαπάνες, που υπολογιζόταν επί της συμβατικώς συνομολογούμενης ή της νομίμου αμοιβής τους.
- Απελευθερώνεται η μίσθωση φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους έως και 3,5 τόνων από επιχειρήσεις και ιδιώτες.
- Καθορίζονται τα ελάχιστα χαρακτηριστικά των επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων που δύνανται να εκμισθώνονται με οδηγό. Συγκεκριμένα, τα οχήματα πρέπει να είναι άνω των 1500 κυβικών εκατοστών, να εμπίπτουν στην κατηγορία EURO V ή και πιο πρόσφατης, καθώς και να έχουν μέγιστο χρόνο κυκλοφορίας τα επτά χρόνια από την ημέρα πρώτης κυκλοφορίας τους
- Αίρονται οι περιορισμοί στην πώληση προϊόντων καπνού. Επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών μπορούν να λειτουργούν παράλληλα με άλλες δραστηριότητες εμπορικές ή μη, σε χώρο σαφώς διαχωρισμένο ή ανάλογα με την επικινδυνότητα της δραστηριότητας, με την προϋπόθεση ότι διασφαλίζεται η υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.
- Αντικαθίσταται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού με την επαγγελματική ταυτότητα, μετά την κατάργηση της διοικητικής άδειας. Προβλέπεται η υποβολή κατ’ έτος υπεύθυνης δήλωσης στην οποία οι λογιστές φοροτεχνικοί θα δηλώνουν ότι ασκούν το επάγγελμα, δεν έχουν καταδικαστεί συνεπεία ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων και ότι έχουν παρακολουθήσει όλη την απαιτούμενη για το επίπεδο της επαγγελματικής τους κατάταξης εκπαίδευση. Το περιεχόμενο της εν λόγω δήλωσης ελέγχεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο.
- Δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης που καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την όποια προσπάθεια οικονομικής αναδιάρθρωσης των τεχνικών εταιρειών (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αναβάθμιση πιστοληπτικής τους ικανότητας), χορηγείται παράταση στις εταιρείες 3ης έως 7ης τάξης μέχρι την 30ή Ιουνίου 2013, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η υλοποίηση των έργων.

Πηγή: kerdos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ