Η Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας στην Ελλάδα

Το στίγμα των προθέσεων του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας αναμένεται να δώσει σήμερα στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία -για δύο ώρες- θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, ενώπιον των ευρωβουλευτών, για το μέλλον της ΟΝΕ και για τις λύσεις στην κρίση χρέους.

Το στίγμα των προθέσεων του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας αναμένεται να δώσει σήμερα στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία -για δύο ώρες- θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, ενώπιον των ευρωβουλευτών, για το μέλλον της ΟΝΕ και για τις λύσεις στην κρίση χρέους. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει σημάνει συναγερμός εν όψει της έλευσης της Α. Μέρκελ, η οποία θα τοποθετηθεί λίγες μόνο ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή.

Αμέσως μετά την «ανάκριση» των ευρωβουλευτών, οι οποίοι θα απευθυνθούν στην Α. Μέρκελ έχοντας στα χέρια τους το περιεχόμενο των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν για τους «27», που θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λίγο νωρίτερα, η Α. Μέρκελ θα προβεί σε κοινές δηλώσεις με τον επίσης Γερμανό, αλλά Σοσιαλδημοκράτη, πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Στέφεν Ζάιμπερτ, η Α. Μέρκελ προβλέπεται να τονίσει ότι για να εξέλθει η Ευρώπη από την κρίση αποτελεί μονόδρομο ο μεγαλύτερος έλεγχος των Βρυξελλών επί των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών - μελών της ευρωζώνης. Επίσης, αναμένεται να σκιαγραφήσει το περίγραμμα ενός συμβιβασμού σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, που θα μονοπωλήσει τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις 22-23 Νοεμβρίου.

Πάντως, για τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, «ο χρόνος δεν έχει ακόμα τελειώσει για να βρει η Ευρωζώνη μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα». «Εχουμε ακόμη μερικές εβδομάδες για να φτάσουμε σε συνολική λύση», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε ότι «έχουν γίνει προσπάθειες και τα στοιχεία της λύσης πλέον υπάρχουν».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ