Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα ιδρύσει πολιτικό κόμμα με τίτλο ''Wikileaks''

Αφού πρώτα ενόχλησε κάποιους από τους ισχυρότερους πολιτικούς της υφηλίου με τις αποκαλύψεις του, τώρα πλέον απειλεί να μπει και ο ίδιος στην πολιτική.

Αφού πρώτα ενόχλησε κάποιους από τους ισχυρότερους πολιτικούς της υφηλίου με τις αποκαλύψεις του, τώρα πλέον απειλεί να μπει και ο ίδιος στην πολιτική.

Ο λόγος για τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον Αυστραλό ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks που βρίσκεται εγκλωβισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ο οποίος αποφάσισε να ιδρύσει κόμμα με στόχο να πάρει μέρος στις εκλογές του 2013 για τη Γερουσία της Αυστραλίας!

Ο 41χρονος αμφιλεγόμενος ακτιβιστής του κυβερνοχώρου και συγγραφέας, που πάντα βρίσκει τρόπους για να απασχολεί τη διεθνή κοινή γνώμη, σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο Fairfax Media, ανακοίνωσε ότι θέλει να ιδρύσει πολιτικό κόμμα με την ονομασία Wikileaks, τονίζοντας μάλιστα πως η ιδέα του βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο.

Το κόμμα του μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, θα προωθεί φιλελεύθερες κοινωνικές θέσεις, τη θέση της περισσότερης διαφάνειας στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και της πολιτικής εν γένει, ενώ παράλληλα θα κάνει τα πάντα για να καταπολεμήσει την ολοένα αυξανόμενη εισβολή των κρατών στην προσωπική ζωή των πολιτών και των χρηστών του Ιντερνετ.

«Ομηρος»
Ο Ασάνζ βρίσκεται εγκλωβισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, αφού δικαστήριο της Βρετανίας αποφάσισε να τον εκδώσει στη Σουηδία προκειμένου να ανακριθεί από τις Αρχές σχετικά με δύο καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι καταγγελίες σε βάρος του είναι μια πολιτική πλεκτάνη που έχει στήσει εναντίον του η αμερικανική κυβέρνηση ύστερα από τις αποκαλύψεις χιλιάδων διαβαθμισμένων εγγράφων στην ιστοσελίδα Wikileaks, που έθιξαν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών διεθνώς.

Επιπλέον, ο Ασάνζ υποστηρίζει ότι θέλουν να τον στείλουν στη Σουηδία ώστε να μπορέσουν εν συνεχεία από εκεί να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η επιλογή του να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στην αυστραλιανή Γερουσία χαρακτηρίζεται από πολλούς μια έξυπνη κίνηση, αφού το Σύνταγμα της Αυστραλίας δεν απαγορεύει σε κάποιον να πάρει μέρος στις εκλογές από τη στιγμή που αυτός δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα.

Για να έχει το κόμμα του δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές, χρειάζεται να συλλέξει 500 υπογραφές μελών, ενώ σε περίπτωση που εκλεγεί ο Ασάνζ αλλά παρά ταύτα συνεχίσει να βρίσκεται περιορισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού, το κόμμα του θα εκπροσωπείται στη Γερουσία της Αυστραλίας από κάποιον άλλο υποψήφιο του σχήματος.

Επιπλέον, όπως δήλωσε, ήδη έχει τη στήριξη μιας σημαντικής μερίδας πολιτών και, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων UMR Researchο, ο Ασάνζ θα είχε ελπίδες να εκλεγεί σε περίπτωση που έθετε υποψηφιότητα στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας ή της Βικτώριας.

Μάλιστα το κόμμα του θα είχε την ίδια δυναμική με το κόμμα των Πρασίνων και θα γινόταν πραγματική μάχη για την τελευταία από τις έξι έδρες στην κάθε πολιτεία όπου διεξάγονται οι εκλογές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ