Αντάρτικο διαρκείας στους δήμους;

Καθημερινές είναι πλέον οι... καταδρομικές επιθέσεις των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Καθημερινές είναι πλέον οι... καταδρομικές επιθέσεις των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Την επίθεση των δημοτικών υπαλλήλων δέχτηκε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μ. Χρηστάκης. Διαδηλωτής άρχισε να τον τραβά από τη γραβάτα και να τον προπηλακίζει. Επί τόπου έσπευσε διμοιρία τωΤην επίθεση των δημοτικών υπαλλήλων δέχτηκε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μ. Χρηστάκης. Διαδηλωτής άρχισε να τον τραβά από τη γραβάτα και να τον προπηλακίζει. Επί τόπου έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ

Οι δημοτικοί υπάλληλοι, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, έστησαν χθες μπλόκο στη συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών αυτοδιοικητικών σε ξενοδοχείο του Αμαρουσίου, θεωρώντας ότι εκεί θα παρευρίσκεται και ο εντεταλμένος της Αν. Μέρκελ, Χ. Φούχτελ.

Μάλιστα η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την κίνησή της με γραπτό μήνυμα, λέγοντας ότι πρόκειται να πιει... πρωινό καφέ με τον Χ. Φούχτελ και τους δημάρχους σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων. Τελικά η πληροφορία ήταν λανθασμένη, αφού ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας βρισκόταν στη χώρα του και όχι στο Μαρούσι.

Παρ' όλα αυτά, οι συνδικαλιστές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας, απέκλεισαν την είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να εμποδίσουν τους Ελληνες αιρετούς να μπουν στο κτίριο.

Αντάρτικο διαρκείας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Την ένταση πυροδότησε και η άφιξη του δημάρχου Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδη, ο οποίος φτάνοντας στο προαύλιο του κτιρίου δέχτηκε επίθεση από τους απεργούς που τον κατηγορούσαν ότι απολύει εργαζομένους του δήμου καθ' υπόδειξη των Γερμανών.

Από τα «πυρά» των δημοτικών υπαλλήλων δεν γλίτωσε ούτε και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μ. Χρηστάκης, που δέχθηκε επίθεση από τους διαδηλωτές, οι οποίοι άρχισαν να τον τραβούν από τη γραβάτα και να τον προπηλακίζουν. Τα επεισόδια διήρκεσαν αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο έφτασε και διμοιρία των ΜΑΤ.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ο δήμαρχος Βριλησσίων κατάφερε να πείσει τους εργαζομένους ότι πρόκειται για μια προγραμματισμένη συνάντηση Γερμανών και Ελλήνων δημάρχων, όπως επίσης και στελεχών των ΟΤΑ για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα πολιτικής προστασίας, αδελφοποιήσεων πόλεων, διαχείρισης απορριμμάτων κ.ά.

Οι συνδικαλιστές παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το ξενοδοχείο, συνεχίζοντας, ωστόσο, να φωνάζουν συνθήματα και κρατώντας πανό, μεταξύ των οποίων και ένα που συνέκρινε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη με τον Ιωάννη Μεταξά.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν και τις επόμενες ημέρες σε ανάλογες αιφνιδιαστικές κινήσεις.

Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ αύριο και μεθαύριο έχει αποφασιστεί αποχή από κάθε εργασία.

Χθες και σήμερα όλες οι δημοτικές υπηρεσίες ήταν κλειστές, ενώ τα σκουπίδια έχουν ήδη αρχίσει να σωρεύονται στους κάδους.

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στον Δήμο Αθηναίων στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Αν και αρκετοί από αυτούς λειτούργησαν, τα βρέφη και τα νήπια έμειναν χωρίς φαγητό, καθώς απεργούσαν οι εργαζόμενοι του μαγειρείου.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σήμερα το πρωί, πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Την περαιτέρω στάση της θα καθορίσει την Κυριακή κατά τη νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
Αντίδραση του δημάρχου Ιωαννίνων

Oργισμένα αντέδρασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Φ. Φίλιος, στην απόφαση που θέτει σε διαθεσιμότητα 29 εργαζομένους του, παρόλο που ο ίδιος είχε ενημερώσει εγγράφως το υπουργείο ότι κανένας υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν εμπίπτει στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας.

Με επιστολή του στον Α. Μανιτάκη, ο κ. Φίλιος εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για την απόφαση του υπουργείου, η οποία όπως αναφέρει «πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς και είναι έξω από κάθε επιταγή του Συντάγματος».

Προσθέτει δε ότι θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη διαδικασία «προκειμένου να μην επιτραπεί η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνταγματικών διατάξεων».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ