Θα σβήσει η τουριστική μηχανή εάν... Παρακολουθείστε τι δήλωσε ο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για την επέκταση της τουριστικής σεζόν την χειμερινή περίοδο.

Με οριακές απώλειες της τάξης του 3% φαίνεται πως επετεύχθη ο στόχος για 16 εκατ. τουρίστες που διανυκτέρευσαν στην Ελλάδα το 2012, με  τις εισπράξεις από τουριστικό συνάλλαγμα να προσεγγίζουν τα 10 δις. ευρώ.Δείτε το βίντεο από το CapitalTV:

Βέβαια τα μεγέθη αυτά θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν και το 2013 εάν η κυβέρνηση συνεχίζει να εμποδίζει την τουριστική βιομηχανία, όπως εξηγεί στο CapitalTV και τον Στέλιο Κράλογλου o πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Δημήτρης Ρέτσος. Για να συνεχίσει ο τουρισμός και ειδικά τα ξενοδοχεία να πυροδοτούν την οικονομία τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αναθεωρηθεί το φορολογικό καθεστώς (το οποίο σημειωτέων είναι το πλέον επαχθές σε σχέση με την Ευρώπη), ενώ θα πρέπει να ανοίξουν και οι κρουνοί της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις. Επίσης η κυβέρνηση θα πρέπει να εξοφλήσει και τα ποσά που οφείλει στα ξενοδοχεία για  επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. 
Παράλληλα ο κ. Ρέτσος παρουσιάζει και ένα πρωτοποριακό σχέδιο για επέκταση της τουριστικής σεζόν και την χειμερινή περίοδο.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ