Κείμενο που περιμέναμε από τη μετεξέλιξη της 12 Φλεβάρη - λεει η Αστυνομία!‏

Η σύμπραξη των αναρχικών ομάδων «Άγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», οι οποίες ποτέ ξανά δεν είχαν προχωρήσει σε οποιαδήποτε μορφής επίθεση, ανέλαβαν τη ευθύνη -με ανάρτηση σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών- για την βομβιστική επίθεση στο Mall την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013,το πρωί.

Η σύμπραξη των αναρχικών ομάδων «Άγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», οι οποίες ποτέ ξανά δεν είχαν προχωρήσει σε οποιαδήποτε μορφής επίθεση, ανέλαβαν τη ευθύνη -με ανάρτηση σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών- για την βομβιστική επίθεση στο Mall την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013,το πρωί.



Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν τώρα την προσοχή τους στην μη ανάληψη της ευθύνης για την απόπειρα επίθεσης με ρουκέτα στα γραφεία της ΝΔ –πριν από μια εβδομάδα- από άλλη ένοπλη ομάδα με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος νέου ένοπλου κτυπήματος.

Αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι η «Άγρια Ελευθερία» και οι «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων» είναι μετεξέλιξη του «Κινήματος 12 Φλεβάρη» που ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο Μετρό, τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι συντακτες της προκήρυξης μιλούν για κτυπήματα μεκαλάσνικοφ , για ληστείες και νέες καταλήψεις  κτιρίων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για «προβλέψιμο κείμενο» και εντοπίζουν σειρά ομοιοτήτων στις προκηρύξεις των δύο οργανώσεων. Ομοιότητες που αφορούν στις εκτεταμένες αναφορές στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουν για την αποφυγή τραυματισμού των πολιτών αλλά και τις συνεχείς κατηγορίες στους «κρατικούς καταπιεστές» και στους «κατασταλτικούς μηχανισμούς».
 
Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για την ίδια «ιδεολογική πλατφόρμα» στα δύο κείμενα. Μάλιστα επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο γεγονός ότι «τα μέλη της νέας αυτής "σύμπραξης οργανώσεων" δεν αναφέρουν οτιδήποτε για την προέλευσή τους, όμως σε ένα σημείο του κειμένου επισημαίνουν ότι "πάγια αρχή μας να μη θέσουμε σε οποιοδήποτε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τυχαίων ανθρώπων" σαν να έχουν επαναλάβει ένα παρόμοιο εγχείρημα».

Στο κείμενό της η οργάνωση αναφέρει, ακόμη, ότι είχε προχωρήσει σε δύο επιπλέον προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από αυτά που δημοσιοποιήθηκαν: στα γραφεία του Mall και στην εφημερίδα «Ποντίκι» όπου όμως το τελευταίο «εκλήφθη σαν φάρσα». Ακόμη υποστηρίζουν ότι άτομα από την ομάδα κρούσης της οργάνωσης ήταν στο σημείο τοποθέτησης της βόμβας μέχρις ότου φτάσουν οι αστυνομικοί.
 
Όπως ανέμεναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, οι ένοπλοι αναφέρουν ότι στόχευσαν το Mall «ως σύμβολο των καπιταλιστικών κοινωνιών», των προβλημάτων στις μικρότερες επιχειρήσεις αλλά και με αναφορές για την λειτουργία του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου. Ακόμη συνδέει την βομβιστική επίθεση με την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων σε χώρους καταλήψεων, ενώ αποσυνδέει την δράση των αντεξουσιαστικών ομάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στέκονται ακόμη στη φράση της οργάνωσης «δεν επιζητούμε μία σταλινική μονολιθικότητα που παραπέμπει σε κομμουνιστικά κόμματα». Ακόμη αξιοσημείωτη θεωρείται η αναφορά στην εσωτερική κριτική που ασκείται στον αντεξουσιαστικό χώρο για τις ένοπλες επιθέσεις. Όπως αναφέρει η οργάνωση «η λογική που θέλει επιζήμιες ή προβοκατόρικες τις αντάρτικες ενέργειες για το κίνημα, είναι όχι αποτέλεσμα σκέψης αλλά εμπέδωσης του φόβου απ' την κρατική καταστολή».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ