Κι αν κάποτε Τζορτζ Σόρος χωρίσουμε θυμήσου τα 50 εκ. δολλάρια που μου είχες υποσχεθεί

Πενήντα εκατ. δολάρια ως αποζημίωση για τον χωρισμό τους ζητά η 29χρονη ηθοποιός Αντριάνα Φερέιρ από τον 82χρονο Τζορτζ Σόρος, η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια.



Πενήντα εκατ. δολάρια ως αποζημίωση για τον χωρισμό τους ζητά η 29χρονη ηθοποιός Αντριάνα Φερέιρ από τον 82χρονο Τζορτζ Σόρος, η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια.

Εκείνος κατέφυγε για ακόμη μία χρονιά στις χιονισμένες πλαγιές του Νταβός, όπου οι δημοσιογράφοι τον ακολουθούσαν ευελπιστώντας να τον «ανακρίνουν» αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα στα ΝΕΑ, εκτός από τους δημοσιογράφους, εφέτος στην υψηλότερη πόλη της Ευρώπης, πίσω από τον περίφημο Τζορτζ Σόρος «έτρεχε», ή μάλλον εκκρεμούσε και συνεχίζει ακόμη να εκκρεμεί, και μία δικαστική απόφαση. Εκδόθηκε από μία δικαστή του Μανχάταν, την Ντέμπρα Τζέιμς, η οποία δικαίωσε την πρώην σύντροφο του ουγγροαμερικανού δισεκατομμυριούχου αναφορικά με τη συνέχεια της δίκης για τον διακανονισμό του χωρισμού τους.

Η αγωγή της 29χρονης ηθοποιού από τη Βραζιλία Αντριάνα Φερέιρ κατά του 82χρονου επιχειρηματία είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να πλήξει, τουλάχιστον οικονομικά, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Εκείνη ζητά 50 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση για τον χωρισμό τους ενώ εκείνος διαθέτει περιουσία που ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια. Είναι όμως πολύ πιθανό να πλήξει την εικόνα του Σόρος, ο οποίος λατρεύει τη φήμη του ως μαικήνα και υποστηρικτή όλων των προοδευτικών. Η βραζιλιάνα ηθοποιός υποστηρίζει πως ο πρώην σύντροφός της πρώτα την εξαπάτησε και έπειτα προέβη και στη δίωξή της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο Σόρος τής είχε υποσχεθεί ως δώρο ένα διαμέρισμα αξίας 2,5 εκατ. δολαρίων στην 85η Λεωφόρο στο Upper East Side του Μανχάταν. Ομως νιώθοντας προσβεβλημένος από τον μετέπειτα χωρισμό τους, τον Ιανουάριο του 2010, αποφάσισε να παραχωρήσει το επίμαχο διαμέρισμα στην καινούργια σύντροφό του. Σίγουρα η αθέτηση μιας υπόσχεσης δεν μπορεί να κοστίζει 20 φορές παραπάνω από την ίδια την υπόσχεση. Πάντως, σύμφωνα με την αγωγή της Φερέιρ, η διαμάχη μεταξύ της ίδιας και του Σόρος δεν τελειώνει εκεί καθώς ο πρώην σύντροφός της άρχισε να την καταδιώκει και να την εκφοβίζει.
Η δικαστής, η οποία δικαίωσε τη Φερέιρ, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Σόρος «σκληρή», διευκρινίζοντας στην αγόρευσή της ότι ο μεγιστάνας των hedge funds «επέδειξε βίαιη συμπεριφορά πληρώνοντας ανθρώπους για να την ακολουθήσουν και να την εκφοβίσουν». Εξού και η απόφαση της Ντέμπρα Τζέιμς να απορρίψει την έφεση που είχε υποβάλει ο Σόρος.

Η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί κανονικά και επιστρέφοντας από το Νταβός στο σπίτι του ο Τζορτζ Σόρος πρόκειται να βρει μια κλήτευση για να εμφανιστεί στο δικαστήριο του Μανχάταν τον επόμενο μήνα. Μεταξύ των κατηγοριών στις οποίες πρέπει να απαντήσει ο βαθύπλουτος υπερήλικος συμπεριλαμβάνεται εκείνη που αφορά το «χαστούκι» στη Φερέιρ, όταν η 29χρονη τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ