Για γέλια και κλάμματα η είδηση: Αναδουλειές για τους νονούς της ιταλικής μαφία - Η Κόζα Νόστρα σε κρίση λόγω ύφεσης!

Ούτε η Μαφία έχει μείνει ανέπαφη από τη συνεχιζόμενη ύφεση, σύμφωνα με εκθέσεις που υποστηρίζουν ότι η διαβόητη Κόζα Νόστρα της Σικελίας δεν είναι καθόλου...«ευχαριστημένη» με τα τελευταία της έσοδα.

Ούτε η Μαφία έχει μείνει ανέπαφη από τη συνεχιζόμενη ύφεση, σύμφωνα με εκθέσεις που υποστηρίζουν ότι η διαβόητη Κόζα Νόστρα της Σικελίας δεν είναι καθόλου...«ευχαριστημένη» με τα τελευταία της έσοδα.



Ο πέλεκυς της οικονομικής κρίσης έχει πέσει κυρίως στις μίζες και τα χρήματα που εξοικονομούσαν οι χαμηλά ιστάμενοι μαφιόζοι, τα μέλη των οικογενειών τους και οι διάφοροι παρατρεχάμενοί τους. Και η χασούρα είναι ακόμη χειρότερη αν συνυπολογιστεί η αποτελεσματική εκστρατεία της αστυνομίας για την μείωση των χρημάτων που αποσπά το οργανωμένο έγκλημα του Παλέρμο από εκβιασμούς. .
Μόνο οι «νονοί», δηλαδή τα μεγάλα αφεντικά γλιτώνουν σχετικά από την ύφεση. Εκείνοι που πλήττονται περισσότερο είναι οι συγγενείς των φυλακισμένων μαφιόζων, οι οποίοι προτρέπουν τις συζύγους και τις φιλενάδες του να περάσουν στην «αντεπίθεση».
«Παράθυρο» στα οικονομικά δεινά που πλήττουν την μαφία τον τελευταίο καιρό άνοιξε από τηλεφωνικές υποκλοπές που πραγματοποιήθηκαν στην οικογένεια Νότσε του Παλέρμο. Αυτό το σκέλος της Μαφίας χτυπήθηκε σκληρά πέρυσι τον Οκτώβριο σε μια σειρά από επιδρομές που οργάνωσαν τρεις εισαγγελείς με δράση κατά της μαφίας, οι Φραντσέσκο ντελ Μπένε, Λία Σάλβα και Τζιανλούκα Ντε Λέο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 41 υπόπτων.
Σε μία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφτηκαν από τις αρχές, η σύζυγός ενός πρόσφατα φυλακισμένου μαφιόζου ακούγεται να παραπονιέται για την οικονομική κατάσταση σε μια φίλη της που βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση. «Πρέπει να φροντίσω τον εαυτό μου, πρέπει να φροντίσω τον άντρα μου και πρέπει να φροντίσω τα παιδιά μου. Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο δεν εμφανίστηκε κανείς. Δεν είναι σωστό να εγκαταλείπουν τον άντρα μου.», λέει.
Μάλιστα συνέχισε, αποκαλύπτοντας ότι σκόπευε να φτάσει ως την κορυφή και να μιλήσει με το αφεντικό της φαμίλιας, τον Ρέντσο Λο Νίγκρο, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής «επιχείρησης» μετά τις επιδρομές του Οκτωβρίου.
Πριν από μερικά χρόνια, οι ειδικοί προέβλεπαν ότι η οικονομική κρίση θα έφερνε ευημερία στο οργανωμένο έγκλημα στην Ιταλία, καθώς πιθανολογείται ότι ελλείψει πίστωσης από τα επίσημα κανάλια, οι έμποροι θα στρέφονταν σε αμφιβόλου προελεύσεως δανειστές για να «επιπλεύσουν». Όμως οι νέοι ισχυρισμοί εμφανίζονται να στηρίζουν άλλες μελέτες που εξέφραζαν την άποψη ότι οι μαφιόζοι θα δέχονταν γερό «χαστούκι» από την γενικευμένη κρίση στη νόμιμη οικονομία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ