Για πρώτη φορά, μετά από 960 χρόνια (Σχίσμα) Οικουμενικός Πατριάρχης σε ενθρόνιση Πάπα!

Εντυπωσιακή και εξωστρεφής η απόφαση του κ. Βαρθολομαίου να πάει στο Βατικανό. Στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου του Α', την Τρίτη 19 Μαρτίου θα παραβρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε μια ιστορική επίσκεψη, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που παρίσταται μετά το Σχίσμα του 1054 Οικουμενικός Πατριάρχης σε τέτοια τελετή.

Εντυπωσιακή και εξωστρεφής η απόφαση του κ. Βαρθολομαίου να πάει στο Βατικανό. Στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου του Α', την Τρίτη 19 Μαρτίου θα παραβρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε μια ιστορική επίσκεψη, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που παρίσταται μετά το Σχίσμα του 1054 Οικουμενικός Πατριάρχης σε τέτοια τελετή, σύμφωνα με το opinion24.gr.


Τον Πατριάρχη θα συνοδεύουν ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο μητροπολίτης Αργεντινής Ταράσιος και ο μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος. Με την κίνηση αυτή ο Οικουμενικός Πατριάρχης στέλνει ένα μήνυμα σε όλους του Χριστιανούς και κάνει ένα βήμα για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δύο Εκκλησιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ