Πέδρο Αλμοδοβάρ:«Δεν κρατιέμαι» η νέα του ταινία που έκανε ήδη ρεκόρ εισιτηρίων-ίσως γιατί επέστρεψε στην κωμωδία

Oι Ισπανοί έχουν κάθε λόγο να θέλουν να γελάσουν αφού…δεν κρατιούνται από τα προβλήματα της κρίσης.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τη νέα του κωμωδία «Δεν κρατιέμαι», κατόρθωσε να ταρακουνήσει το box office στην Ισπανία, καταρρίπτοντας το προηγούμενο προσωπικό του ρεκόρ εισιτηρίων. Σε λίγες μέρες θα παρακολουθήσουμε κι εμείς το σουρεαλιστικό, κωμικό ταξίδι που μας επιφυλάσσει.



Η νέα ταινία του Αλμοδόβαρ, με τίτλο «Δεν κρατιέμαι», οπως γράφει το clickatlife.gr, ξεκίνησε «ασυγκράτητη» την πρώτη εβδομάδα προβολής της, σε 298 κινηματογραφικές αίθουσες της Ισπανίας (τις περισσότερες από κάθε άλλη ταινία του), σπάζοντας ένα προσωπικό ρεκόρ εισιτηρίων του ίδιου του σκηνοθέτη αλλά και χαρίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας σε χιλιάδες θεατές που την παρακολούθησαν.



Η ταινία προβάλλεται από την Παρασκευή 8 Μαρτίου στους κινηματογράφους της Ισπανίας και έχει ήδη αποφέρει 2.5 εκατομμύρια δολάρια, από το πρώτο, κιόλας, σαββατοκύριακο προβολής της, επιβραβεύοντας την απόφαση του σκηνοθέτη να επιστρέψει στο αγαπημένο κινηματογραφικό είδος, την κωμωδία καταστάσεων.

Η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία στην καριέρα του Αλμοδόβαρ ήταν το «Volver», το οποίο απέφερε στον σκηνοθέτη 2.27 εκατομμύρια δολάρια, στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του.

Ο Αγκουστίν Αλμοδόβαρ, αδερφός του σκηνοθέτη και διάσημος παραγωγός ταινιών στην Ισπανία αναφέρει: «Είναι μεν μια κωμωδία, αλλά το γνωστό σε όλους, αξεπέραστο, πληθωρικό και μοναδικό στιλ του Πέδρο, δεν μπορεί να περιοριστεί απλά σε ένα κινηματογραφικό είδος. Οπότε μιλάμε για μια κινηματογραφική ιστορία με πλοκή η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δραματική, όσον αφορά στο χτίσιμο των χαρακτήρων, αλλά καταφέρνει παράλληλα να διατηρεί τη μοναδική τρέλα και τον χαρακτήρα των ταινιών του Πέδρο Αλμοδόβαρ».

Στην υπόθεση της ταινίας, οι επιβάτες μιας πτήσης με προορισμό το Μεξικό βρίσκονται αντιμέτωποι με την ιδέα του θανάτου, όταν το αεροπλάνο αρχίζει να παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα ενώ παράλληλα το πλήρωμα προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους κάνει να ξεχαστούν και να αποβάλλουν το άγχος τους. Πρόκειται για μια εξωφρενική κωμωδία με ανατροπές και απρόβλεπτες εξομολογήσεις στην οποία παίζουν οι: Χαβιέ Κάμαρα, Κάρλος Αρέθες , Ραούλ Αρεβάλο, Πενέλοπε Κρουζ και Αντόνιο Μπαντέρας. Η κωμωδία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Μαρτίου.

 

Πληροφορίες: «Δεν κρατιέμαι» σε σκηνοθεσία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, από τις 21 Μαρτίου στους κινηματογράφους, σε διανομή της Odeon.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ