Prison Break στις φυλακές των Τρικάλων - Πυροβολισμοί - Τραυματίες και έντεκα αποδράσεις χθες την νύχτα!(βίντεο)

Συναγερμός σήμανε στα Τρίκαλα με τις φυλακές Τρικάλων να εξελίσσονται σε πεδίο μάχης και την ευρύτερη περιοχή της Μπαλκούρας και της Κρηνίτσας να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη.

Συναγερμός σήμανε στα Τρίκαλα με τις φυλακές Τρικάλων να εξελίσσονται σε πεδίο μάχης και την ευρύτερη περιοχή της Μπαλκούρας και της Κρηνίτσας να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη, όπως μας αναφέρει το e-ereuna.gr.



Πυροβολισμοί εντός και εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος, μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, δυο σοβαροί τραυματισμοί υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς και αποδράσεις κρατούμενων, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ο αριθμός, αφού μέχρι το κλείσιμο του φύλλου δεν είχε γίνει η καταμέτρηση. Ωστόσο οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αριθμός τους πιθανώς να ξεπερνούσε τους 5 κρατουμένους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μέχρι και αργά το βράδυ δεν είχε γίνει ταυτοποίηση των κρατουμένων που απέδρασαν. Το χειρότερα ωστόσο εξελισσόταν μέχρι τελευταία στιγμή στις φυλακές της Μπαλκούρας, αφού μέχρι τα μεσάνυχτα και τη στιγμή που συντάχθηκε το ρεπορτάζ, στην ταράτσα των φυλακών βρίσκονταν οπλισμένοι κρατούμενοι οι οποίοι συνεχώς έβαλλαν κατά των φρουρών και των αστυνομικών δυνάμεων που βρέθηκαν στην περιοχή από όλη την Ελλάδα και οι οποίοι επίσης δεν είχαν ταυτοτοποιηθεί.



Μέχρι την ύστατη ώρα κανείς δεν είχε σαφής εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε στην Μπαλκούρα. Όλα ξεκίνησαν κοντά στις 8:30 μ.μ. όταν βανάκι χρώματος λευκού βρέθηκε έξω από τις φυλακές με έξι άντρες περίπου που κυριολεκτικά γάζωσαν τις εξωτερικές φρουρές. Την ίδια ώρα και με τη μέθοδο του αιφνιδιασμού, μέσα από τις φυλακές επίσης οπλισμένοι κρατούμενοι, φέρονται να πυροβόλησαν κατά των φρουρών. Οι ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε, ενώ πυρά δέχθηκαν τόσο οι δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στην περιοχή καθώς και το πρώτο ασθενοφόρο που έφτασε εκεί για να παραλάβει τραυματίες, το πλήρωμα των οποίων από θαύμα δεν τραυματίστηκαν. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ενδεικτικό του γεγονότος ότι η περιοχή μετατράπηκε κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης είναι η έντονη μυρωδιά που επικρατούσε από μπαρούτι στην περιοχή, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσαν μέχρι και χειροβομβίδες.

Έντεκα βαρυποινίτες απέδρασαν σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση!

Με το πρώτο φως της ημέρας πήρε τέλος το ολονύκτιο θρίλερ με την ένοπλη συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων, καθώς ξεκίνησε επέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων που έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι κατάφεραν να αποδράσουν συνολικά έντεκα βαρυποινίτες! Μέσα στο σκοτάδι, οι ένοπλοι Αλβανοί κρατούμενοι είχαν ήδη αποσυρθεί από την ταράτσα της πτέρυγας όπου είχαν οχυρωθεί πυροβολώντας ως εκείνη τη στιγμή.
Από τις 7.00΄ το πρωί του Σαββάτου, οι άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας ελέγχουν εξονυχιστικά ένα προς ένα τα κελιά των κρατουμένων, για να εντοπίσουν τον βαρύ οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση. Η είσοδος στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν έχει επιτραπεί ακόμη για λόγους ασφαλείας ώσπου να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Έτσι, η καταμέτρηση των κρατουμένων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ώστε να διαπιστωθεί πόσοι κατάφεραν τελικά να αποδράσουν.
Η ταυτόχρονη επίθεση κατά των ανδρών της εξωτερικής φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος από τους κρατούμενους στην ταράτσα και από τουλάχιστον έξι συνεργούς τους που έφτασαν σε διαφορετικά σημεία κοντά στον εξωτερικό τοίχο με ένα άσπρο βαν και ένα αγροτικό φορτηγάκι, ήταν αντιπερισπασμός. Στόχος ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε Αλβανούς βαρυποινίτες να δραπετεύσουν πηδώντας στον εξωτερικό χώρο των φυλακών με αυτοσχέδια σχοινιά που είχαν φτιάξει με λωρίδες από σεντόνια! Ενώ η αρχική πληροφορία ήταν ότι δραπέτευσαν τέσσερις ή πέντε Αλβανοί, η πρωινή καταμέτρηση προκάλεσε σοκ αφού έγινε σαφές ότι συνολικά έντεκα ήταν οι κρατούμενοι που κατάφεραν να αποδράσουν!
Παράλληλα με τις έρευνες των κομάντος της ΕΚΑΜ, άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν τους κάλυκες από τις εκατοντάδες σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν, οι οποίοι θα σταλούν στα ειδικά εργαστήρια για να εντοπιστούν δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία θα αποκαλύψουν ποιοι χρησιμοποίησαν τον οπλισμό.
Όλα δείχνουν ότι τα όπλα βρέθηκαν στα χέρια των Αλβανών στις 24 Φεβρουαρίου, πιθανότατα μέσα σε ένα σάκο που είχαν ρίξει στο προαύλιο των φυλακών οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού κατά τη διάρκεια της απόπειράς τους να τον απελευθερώσουν με ελικόπτερο. Η αναστάτωση που επικρατούσε τότε, έδωσε την ευκαιρία στους αλλοδαπούς να κρύψουν τον οπλισμό με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την απόδραση των βαρυποινιτών ομοεθνών τους.
Οι δυο από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς που πυροβολήθηκαν από τους κρατούμενους χειρουργήθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Η κατάσταση του 40χρονου που είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του 37χρονου που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ο τρίτος φρουρός είχε τραυματιστεί επιπόλαια και απλώς του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ερωτηματικά για την υπόθεση Βλαστού

Λίγες μόλις μέρες μετά την επιχείρηση απόδρασης του Π. Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων με ελικόπτερο, η χθεσινή απόδραση αλλά και οι συμπλοκές ήρθαν για να γεννήσουν τεράστια ερωτηματικά. Οι πληροφορίες διίσταντο μέχρι και την ύστατη ώρα, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που συνέδεαν το χθεσινό μακελειό με την πρόσφατη επιχείρηση απόδρασης ωστόσο πηγές σημείωναν ότι ο Π. Βλαστός δεν ήταν από εκείνους που απέδρασαν τελικά, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να αποκλείεται.

Επίσης ερωτήματα γεννά η πληροφορία που φέρει περιπολικό της ΟΠΚΕ να φρουρεί κάθε βράδυ μετά την υπόθεση Βλαστού τις φυλακές στην Μπαλκούρα. Ωστόσο για άγνωστο λόγο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ το περιπολικό απουσίαζε. 

Πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις

Συναγερμός σήμανε και στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων στην είδηση των τραυματισμένων υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς των φυλακών. Σε ετοιμότητα τέθηκαν γιατροί και τα χειρουργεία για να υποδεχτούν τους δυο τραυματίες.

Στις 9.30 περίπου το βράδυ στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι δυο τραυματίες Κωνσταντίνος Καρράς και Μιχαήλ Δημητρίου οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι δυο εξωτερικοί φύλακες έφεραν τραύματα στην κοιλιακή χώρα όπου εισήχθησαν εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα σοβαρά τραυματία κι ένα με ελαφρά τραύματα, στην πορεία κατά την χειρουργική επέμβαση, αποδεικνυόταν η σοβαρότητα της κατάστασής τους. Μέχρι και τις 00.30 τα μεσάνυχτα οι επεμβάσεις συνεχιζόταν ενώ πληροφορίες ανάφεραν και για άλλους τραυματίες. Για το ενδεχόμενο αυτό επιστρατεύτηκαν επιπλέον γιατροί ενώ προετοιμάστηκαν κι άλλες χειρουργικές αίθουσες για να αντιμετωπίσουν πιθανά περιστατικά τραυματισμών.

Εντωμεταξύ με την έλευση των τραυματιών στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων άρχισαν να καταφανούν στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος συγγενείς και φίλοι των τραυματιών. Στα πρόσωπα των συγγενών ήταν έντονα ζωγραφισμένη η αγωνία για την υγεία των δικών τους ανθρώπων. Οι συγγενείς των δυο τραυματιών δεν ήθελαν να πιστέψουν το δράμα των δικών τους ανθρώπων που δέχτηκαν την επίθεση των δραστών. Έξω από τα χειρουργεία ανέμεναν με έντονα τα σημάδια της συγκίνησης, αγωνιώντας για την υγεία των δικών τους ανθρώπων, αλλά και την έξοδο των γιατρών που θα τους ενημέρωναν για την κατάσταση.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ