Λαχταριστά Cookies με σοκολάτα και πεκάν από τον masterchef της κουζίνας Γιάννη Λουκάκο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα cookies
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα δύο είδη της ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά, περιμένοντας να ομογενοποιηθούν πρώτα προτού βάλουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ρίχνουμε τα φιστίκια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 75 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματoς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
ΥΛΙΚΑ
Για τα cookies
200 γρ. αλεύρι
4 γρ. baking soda
2 γρ. αλάτι
110 γρ. βούτυρο
110 γρ. ζάχαρη
85 γρ. ζάχαρη μαύρη
85 γρ. αυγά
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
45 γρ. φιστίκια πεκάν, ελαφρώς σπασμένα
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr