Γιαμ γιαμ! Το πιο νόστιμο μαριναρισμένο κοτόπουλο από τον άρχοντα της κουζίνας, Δημήτρη Σκαρμούτσο! Όμοιό του, δεν έχετε ξαναφάει!

Ευχαριστούμε τον Δ. Σκαρμούτσο και το cookbox.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

4 μπούτια κοτόπουλο
60 ml. ελαιόλαδο
225 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. ροζ πιπέρι
1 κ.γ. πράσινο πιπέρι
1/3 κ.σ. κόκκος μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/5 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
1/2 κ.γ. εστραγκόν
1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κ.γ. μουστάρδα Dijon
Αλάτι 1κ.γ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βάζουμε τα πιπέρια στο γουδί και τα χοντροσπάμε. Τα βάζουμε στην συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φιλέτα και ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες. Γυρίζουμε τα φιλέτα 2 – 3 φορές στη μαρινάδα.

Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά. 
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr