Η συνταγή της ημέρας: Ετοιμάστε την πιο νόστιμη τάρτα με αχλάδια, ροκφόρ και ρόκα εύκολα, γρήγορα και απλά!

Ευχαριστούμε το http://www.fnl-guide.com/ για την παραχώρηση της συνταγής

Υλικά 

3 σφιχτά αχλάδια
15 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
320 γρ φύλλο σφολιάτας
μια χούφτα macadamia nuts χοντροκομμένα
200 γρ ροκφόρ
ένα ματσάκι ρόκα κομμένη με το χέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά,  ανακατεύουμε το βούτυρο με το βαλσαμικό ξύδι. Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα αφήουμε να βράσουν για περίπου 2 λεπτά από την κάθε μεριά ή μέχρι να καραμελώσουν. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αλατίζουμε ελαφρά.

Σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα ή σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε τα φύλλο κρούστας προσέχοντας να αφήουμε γύρω γύρω ένα περίσσευμα δυο πόντων. Τοποθετούμε τα αχλάδια πάνω στο φύλλο και στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το ροκοφόρ που το έχουμε τρίψει με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τα macadamia nuts.

Ψήνουμε για περίπου ένα τέταρτο στην μεσαία σχάρα, ή μέχρι η ζύμη να χρυσίσει καιτο τυρί να λιώσει καλά. Βγάζουμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με την ρόκα, ραντίζουμε με λίγο ακόμα βαλσαμικό ξύδι και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr