Για σήμερα σας έχουμε μια λεμονάτη & γευστική κοτόσουπα με άγριο ρύζι και λαχανικά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο! Ό,τι πρέπει για το κρύο!

Eυχαριστούμε τον Δ. Σκαρμούτσο και το cookbox.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 
 

ΥΛΙΚΑ
1 γρ. κοτόπουλο χωρίς πέτσα
1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
9 καρφάκια γαρύφαλλου
Αλάτι κατά βούληση
6 λιαστές ντομάτες
2 καρότα βιολογικά
4 πράσα μεγάλα
1 πατάτα μέτρια, βιολογική
1 σελινόριζα
200 γρ. άσπρα μανιτάρια
70 ml. ελαιόλαδο
150 γρ. ρύζι άγριο
120 γρ. τραχανάς σιταρένιος, όχι ξινός
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο με νερό που το καλύπτει άνετα. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα και ρίχνουμε ολόκληρο το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα καρφωμένα πάνω του. Προσθέρουμε και λίγο αλάτι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο (45΄ - 1 ώρα περίπου). 

Προετοιμασία λαχανικών
Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε πολύ μικρά κομμάτια, τα καρότα σε μικρές φέτες, τα πράσα τα χαράζουμε σταυρωτά και τα ψιλοκόβουμε, την πατάτα και τη σελινόριζα τα κόβουμε σε ζάρια και τα μανιτάρια σε φετάκια.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Οταν κρυώσει λίγο, βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το κρατάμε για κάποια άλλη συνταγή.

Βάζουμε το ζουμί να βράσει και ρίχνουμε μέσα το λάδι μαζί με όλα τα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσουν μόνα τους 5 λεπτά και ρίχνουμε το άγριο ρύζι. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Η σούπα είναι έτοιμη μετά από 15 περίπου λεπτά. 

Την αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμίσει και να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Την πυκνότητα της σούπας τη ρυθμίζουμε ανάλογα με το γούστο μας, το ιδανικό είναι να είναι λίγο πηχτή.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.ψΕκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr