Η συνταγή της επιτυχίας για να φτιάξετε μόνοι σας το δημοφιλές cocktail Bloody Mary, σαν επαγγελματίας bartender!

Κοκτέιλ-θρύλος που περιέχει βότκα, χυμό ντομάτας, λεμόνι, σέλερι, διάφορα μπαχάρια, ταμπάσκο και γούστερ σος. Για κάποιες εκδοχές του χρησιμοποιείται ακόμη και ζωμός βοδινού, γεγονός που το έχει κατατάξει στα πιο περίπλοκα κοκτέιλ του κόσμου. 

Μάλλον θολό είναι το τοπίο σε ό,τι αφορά την καταγωγή και τον εμπνευστή του, αλλά και για το πώς απέκτησε το μυστηριώδες όνομα «Ματωμένη Μαίρη». Ο Fernand Petiot (1900-1975) έχει ισχυριστεί πάντως ότι εκείνος επινόησε το Bloody Mary το 1921, ενώ δούλευε στο παριζιάνικο New York Bar –που αργότερα θα γινόταν το ιστορικό Harry's New York Bar, στέκι του Χέμινγουεϊ και άλλων Αμερικανών διανοουμένων της εποχής που διέμεναν στο Παρίσι. Η άποψη αυτή ανήκει στις επικρατέστερες. Για την πηγή του ονόματος άλλοι πιστεύουν πως το χρωστάει στη Βασίλισσα Μαρία της Αγγλίας, άλλοι το αποδίδουν στη σταρ του Χόλυγουντ Mary Pick Ford και κάποιοι τρίτοι σε μια σερβιτόρα του μπαρ Bucket of Blood που λεγόταν Μαίρη. Κάποια στιγμή θα καταγράψουμε τα αφηγήματα αναλυτικά σε ένα άρθρο, αλλά ως τότε ας το απολαύσουμε σε μια απλή εκδοχή του.

Δείτε πώς να πετύχετε μόνοι σας, την τέλεια «Ματωμένη Μαίρη»

Υλικά

30 ml βότκα
120 ml ντοματοχυμός
αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού γούστερ σος (Worcestershire Sauce)
μερικές σταγόνες ταμπάσκο (Tabasco)
1/2-1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
Ι κλωναράκι σέλερι
παγάκια

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρ, τη γούστερ σος και το ταμπάσκο και τα ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά. Ρίχνετε τα παγάκι και προσθέτετε τη βότκα και τον ντοματοχυμό. Γαρνίρετε με το σέλερι.

Πηγή: icookgreek.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr