Μπρουσκέτα σπετζοφάι με αυγό ποσέ από τον masterchef Γιάννη Λουκάκο!

Καλύπτουμε κάθε φέτα ψωμιού με σπετζοφάι και τοποθετούμε επάνω ένα αυγό ποσέ. Σερβίρουμε. 

Για το σπετζοφάι
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει καλά. Απομακρύνουμε τα περιττά λίπη από το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την ντομάτα, το ζωμό, την ντέμι γκλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γλασάρει το φαγητό. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο.

Για το αβγό ποσέ
Στρώνουμε το εσωτερικό από μια κούπα του καφέ με αρκετό σελοφάν ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη. Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο και σπάμε το αυγό προσεκτικά. Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα και το στρίβουμε ώστε να σφίξει. Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό. Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το βρασμό για λίγα λεπτά, ώστε το αυγό να παραμείνει μελάτο.

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο
4 φέτες ψωμί χωριάτικο φρυγανισμένο ή τηγανισμένο σε ελαιόλαδο, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
σπετζοφάι
4 αυγά ποσέ
Για το σπετζοφάι
60 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε μέτρια καρέ
200 γρ. μανιτάρια σοτέ
120 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
120 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, σε μικρά καρέ
160 γρ. ντομάτα ψητή
320 γρ. ζωμός κοτόπουλο
120 γρ. ντέμι γκλας
σκορδόλαδο
θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
Για το αβγό ποσέ
4 αυγά
20 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι

Πηγή: yiannislucacos.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr