Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, γαρίδες και πέστο κόλιαντρου από τον Βαγγέλη Δρίσκα!

Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία και τις στραγγίζετε.

Ετοιμάζετε το πέστο κόλιαντρου: Βάζετε στο μπλέντερ ή στον πολυκόπτη τον κόλιαντρο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το κουκουνάρι, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό του λάιμ και λίγο αλάτι.
    

Κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνετε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν.


    

Ανακατεύετε με το πέστο και τις ταλιατέλες και σερβίρετε

Υλικά για 4 άτομα    

500 γραμ. ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
500 γραμ. γαρίδες ψίχα (Νο 3 ή 4)
2 κολοκυθάκια
5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
1 σκελίδα σκόρδο
5 κουτ. σούπας παρμεζάνα
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
χυμός από 1 λάιμ
αλάτι, πιπέρι1

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr