Σας έχουμε την πιο πετυχημένη & απλή συνταγή για σιμιγδαλένιο μακεδονικό χαλβά! Δοκιμάστε την και καταπλήξτε τους όλους!
Αρέσει σε όλους και γίνεται αμέσως!
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
...4 ποτήρια νερό
1 φλυτζάνι στιμμένα πορτοκάλια
2 ξυλάκια κανέλλα
τριμμένη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη και την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά απο την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει .κλείνουμε το μάτι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε επί τουλάχιστον 20 λεπτά,να το δούμε να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα, ρίχνουμε σιγά -σιγά το σιρόπι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιεί ολο το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε η σε μία φόρμα ή σε φορμάκια και τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα!
Πηγή: mageirikikaisintages
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr