Ο Ευτύχης Μπλέτσας μας ετοιμάζει την νοστιμότερη μακαρονάδα Αματριτσιάνα με κρασί αλλά και τα περίφημα 5 "P"!

Ευχαριστούμε τον Ευτύχη Μπλέτσα και το bletsas.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Οι μακαρονάδες είναι η μεγάλη μας αγάπη και όταν μιλάμε για την αματριτσιάνα τότε όλα αλλάζουν προς το καλύτερο. Αν είσαι από αυτούς που δεν πολυαγαπούν την αματριτσιάνα τότε να είσαι σίγουρος πως δεν φταις εσύ αλλά ο λανθασμένος τρόπος που μαγειρεύεται. Για μια σωστή αματριτσιάνα χρειαζόμαστε 5 P: Pasta, Pancetta, Pomodoro, Peperoncino, Pecorino (Πάστα, Πανσέτα, Ντομάτα, Πιπεριά, Πεκορίνο). Και φυσικά κρασί.

 Υλικά:
½ πακέτο μακαρόνια Νο 5 (Bucatini)
1 μπολάκι σάλτσα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 μπολάκι ντοματίνια
5 φέτες μπέικον
1 κόκκινη πιπεριά (καυτερή)
50γρ τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα
λίγο κρασί

Εκτέλεση:
Βράζεις τα ζυμαρικά al dente. Σ’ ένα τηγάνι βάζεις λίγο ελαιόλαδο και σωτάρεις το μπέικον. Κόβεις τα ντοματίνια στα τρία και τα ρίχνεις στο τηγάνι. Ρίχνεις λιγο πιπέρι και αλάτι. Σβήνεις με λίγο κρασί και βάζεις τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα, και ρίχνεις λίγο νερό από τα ζυμαρικά πριν τα στραγγίξεις. Αφήνεις λίγο να σιγοβράσει. Στραγγίζεις τα ζυμαρικά και τα ρίχνεις στη σάλτσα και ανακατεύεις. Τρίβεις την παρμεζάνα και ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο. Τρίβεις από πάνω λιγο τυρί και λίγο πιπέρι και στολίζεις με ένα φύλλο μαιντανό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr