Σούπα φασόλι με μέλι & λεμόνι: Νηστίσιμη και αγαπημένη συνταγή από τον ''master'' chef Γ. Λουκάκο!

Γιατί η νηστεία... μπορεί να είναι και gourmet!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα φασόλι
Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και μετά σουρώνουμε. 

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη σελινόριζα. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τη δάφνη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε και το ψητό σκόρδο, ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα.

Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό), φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φασόλια και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και αφήνουμε τη σούπα λίγο να «τραβήξει». Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Αν δε σερβίρουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.com για την παραχωρηση της συνταγής

ΓΙΑ 1.000 ΓΡ. ΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη σούπα φασόλι
200 γρ. φασόλια
300 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
60 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε στικς
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
15 γρ. σκόρδο ψητό
750 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
3 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
5 γρ. θυμάρι φρέσκο
1 φύλλο δάφνη
5 γρ. χυμός λεμονιού
25 γρ. μέλι
αλάτι

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr