Ο Happy Cook, Ευτύχης Μπλέτσας, μας ετοιμάζει ένα υπέροχο τζαμαϊκανό κοτόπουλο γα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Ευχαριστούμε τον Ευτύχη Μπλέτσα και το bletsas.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Υλικά:
1 ολόκληρο κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
2 κουταλιές πιπέρι
½ κούπα λάδι
1 κουταλιά soya sauce
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα κανέλα
λίγο θυμάρι
4 κουταλιές λευκό ξύδι
μπαχαρι
πιπερίτσες τσίλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζεις νερό, αλάτι, ζάχαρη, μπαχάρι, κανέλα, σόγια σος, ξύδι, μαύρι πιπέρι, ελαιόλαδο, ανακατεύεις και ρίχνεις τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Ανακατεύεις και βάζεις το κοτόπουλο μέσα στο μπολ. Το κλείνεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις για 2-8 ώρες.
Στο μούλτι βάζεις το κρεμμύδι, το σκόρδο , λίγη σόγια σος, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, μπαχάρι, κόκκινο πιπέρι, κανέλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύδι, ελαιόλαδο και τις πιπερίτσες τσίλι και χτυπάς.
Παίρνεις ένα κουτάκι μπύρας βγάζεις το 1/3 και το βάζεις σε ένα ταψί με λίγο νερό. Το καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και κάνεις μία τρύπα από πάνω. Παίρνεις το μαριναρισμένο κοτόπουλο και το βάζεις να κάτσει πάνω στο κουτί μπύρας. Το αλείφεις με την καυτερή σος που έφτιαξες. Ψήνεις στην αρχή στους 170 βαθμούς και μετά δυναμώνεις λίγο τον φούρνο.
Who is who
Ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι συγγραφέας των βιβλίων «Θετική Ενέργεια», «Μαγειρική Οικονομία», «το Παστίτσιο της Μαμάς» κα, παρουσιαστής της εκπομπών «Ταξίδι στις Γεύσεις», «Η Κουζίνα της Μαμάς», «Food IQ» και δημιουργός της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» που προάγει την υγεία με εκπαιδευτική Ψυχαγωγία. Είναι παρουσιαστής, συγγραφέας, μουσικός, YouTuber και Food Blogger!
.
Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Αγγλία. Ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μελετώντας κάθε διάσταση του φαγητού και έχει αποκτήσει διπλώματα Διατροφολογίας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών Επιστημών. Έχει επίσης παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων Διατροφής, Υγιεινής Μαγειρικής και Ψυχολογίας.
.
Ως δια βίου μαθητής, ξεκίνησε με ένα πτυχίο Μηχανικού Η/Υ με Master στην Πληροφορική, συνέχισε με Θέατρο και Μουσική, προχώρησε με εξ αποστάσεως σπουδές Διατροφολογίας στο εξωτερικό και με ένα πτυχίο Psychology Management στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε επίσης με E-Learning προγράμματα σπουδών «Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας», «Χημείας Τροφίμων και Τεχνολογίας Διατροφής» και «Ανάπτυξης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
.
Είναι επίσης απόφοιτος του Anthony Robbins Mastery University & Leadership Mastery, απόφοιτος του Experts Academy με τον Brendon Burchard. Έχει παρακολουθήσει από κοντά σεμινάρια και ομιλίες των Tony Robbins, Brian Tracy, Wayne Dyer, και Robert Kiyosaki. Διαβάζει ένα βιβλίο την εβδομάδα που σημαίνει πάνω από 200 σχετικά βιβλία τα τελευταία 5 χρόνια.
.
Έχει συνεργαστεί με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, εταιρίες τροφίμων, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και δημόσιους φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο. Πραγματοποιεί συνεχώς Μαθήματα Μαγειρικής για παιδιά, εργαστήρια “τηλεοπτικής Μαγειρικής”, διαλέξεις «Διατροφικής Ευφυΐας», σεμινάρια «Θετικής Ενέργειας» και Μουσικομαγειρικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιεί επίσης group coaching προγράμματα με συμβουλευτικές υπηρεσίες για επιχειρηματικότητα, έκδοση βιβλίων, τεχνικές παρουσιάσεων blogging, Internet Marketing, Social Media κα.
.
Mπορείτε να τον δείτε να τραγουδάει και να μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές, γαστρονομικές γιορτές και φεστιβάλ φαγητού. Κείμενα, άρθρα και συνεντεύξεις του δημοσιεύονται συνεχώς σε εφημερίδες, περιοδικά, portals αλλά και στο bletsas.gr, όπου ανεβάζει συνεχώς video, συμβουλές, απόψεις και συνταγές.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr