Πλούσια τάρτα με θαλασσινά που θα μας φέρει άρωμα καλοκαιριού από τον masterchef Γιάννη Λουκάκο!
Ψήνουμε τη βάση της τάρτας. Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε την κρέμα με τα αυγά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτουμε στην κρέμα το μπέικον μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις τάρτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.
ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο
400 γρ. ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
4 αυγά
500 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
160 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
160 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
160 γρ. έμενταλ, τριμμένο
200 γρ. θαλασσινά (γαρίδες, καλαμάρια, σουπιές), μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα
20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.com για την παραχώρηση της συνταγής
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr