Τα Ευρωπαϊκά βραβεία Κωνσταντίνος Καλλιγάς σε 7 δημοσιογράφους

Τα Ευρωπαϊκά βραβεία Κωνσταντίνος Καλλιγάς σε 7 δημοσιογράφους Για 15η χρονιά το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων απένειμε τα βραβεία ήθους και ευρωπαϊκού προσανατολισμού «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» σε 7 συναδέλφους μου, τους : Στέφανο Κασιμάτη (Καθημερινή), Μανώλη Βασιλάκη (AthensBookReview), Κατερίνα Ακριβοπούλου (Σκάϊ), Κώστα Αργυρό (ΝΕΤ), Περικλή Βασιλόπουλο (ΕΡΤ & ΕΡΑ), Διονύση Μάλαμο (περιφερειακός τύπος) και Παντελή Μαραβέλια (Κόσμος Σαββατοκύριακο).

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Τα Ευρωπαϊκά βραβεία Κωνσταντίνος Καλλιγάς σε 7 δημοσιογράφους

Για 15η χρονιά το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων απένειμε τα βραβεία ήθους και ευρωπαϊκού προσανατολισμού «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» σε 7 συναδέλφους μου, τους : Στέφανο Κασιμάτη (Καθημερινή), Μανώλη Βασιλάκη (AthensBookReview), Κατερίνα Ακριβοπούλου (Σκάϊ), Κώστα Αργυρό (ΝΕΤ), Περικλή Βασιλόπουλο (ΕΡΤ & ΕΡΑ), Διονύση Μάλαμο (περιφερειακός τύπος) και Παντελή Μαραβέλια (Κόσμος Σαββατοκύριακο).

                            

Τα βραβεία απονέμονται σε μια κρίσιμη για την ελληνική δημοσιογραφία περίοδο, όπου το ήθος και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας δέχονται πολύπλευρα και ισχυρά χτυπήματα τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Δ. Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος.

Η Ευρώπη πρέπει να επανανακαλύψει την πολιτιστική της ταυτότητα και να εδραιώσει τις αξίες της Δημοκρατίας και της ελευθερίας για τις οποίες τόσους αγώνες έκανε συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρόπουλος. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης, ο διευθυντής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Με συγκίνηση παρακολούθησα την εκδήλωση ενθυμούμενη την δική μου βράβευση πριν από έντεκα χρόνια με το «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» για την συμβολή μου στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελληνίδων Δημοσιογράφων έξι χρόνια νωρίτερα.

Στόχος μας ήταν η καλύτερη ενημέρωση των γυναικών δημοσιογράφων και η προώθηση των γυναικών στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή πολιτική. Έντεκα χρόνια μετά εξακολουθώ να ενστερνίζομαι το όραμα της ενοποίησης της Ευρώπης.

Η καθημερινή αμφισβήτησή της από τους ίδιους τους γεννήτορές της με προβληματίζει, χαλυβδώνοντας ταυτόχρονα την επιθυμία μου να αναζητήσω τις απαντήσεις και τα αίτια των πολέμιων μιας ουσιαστικής και εν τέλει επωφελούς για τους λαούς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αξιολογότατους συναδέλφους μου που σήμερα με έπεισαν ότι αξίζει να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας σε μια Ευρώπη που θα εμπνεύσει ξανά τους νέους της και θα αναγεννηθεί από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Επικοινωνία ΕΕΔ: Σάγια Τσαουσίδου, Γ.Γ. ελληνικού τμήματος
6974191628
isaia.tsaousidou@gmail.com



Αθανάσιος Παπανδρόπουλος



Κατερίνα Ακριβοπούλου

Διονύσης Μάλαμος



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ