Με τα πεθερικά της η Όλγα Κεφαλογιάννη στη σπουδαία έκθεση του Robert McCabe - Η japanese τουαλέτα που εντυπωσίασε (φωτό)

Ο Μάκης και η Ρούλα Μάτσα είναι οι γονείς του συζύγου της, Μίνωα

Σε μία οικογενειακή συνάντηση απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η ιδέα για τη διοργάνωση της έκθεσης «Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων», γεννήθηκε μέσα από το νέο μας όραμα για τον ελληνικό τουρισμό. Ένα όραμα που υπηρετεί το μέτρο, την ισορροπία, τον σεβασμό στον άνθρωπο, τη φύση, τις παραδόσεις του τόπου μας. Γιατί μέσα από τις φωτογραφίες του Robert McCabe, αποτυπώνεται πραγματικά μια διαχρονική Ελλάδα γεμάτη συναίσθημα, αυθεντικότητα, ιστορία".

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του σπουδαίου Αμερικανού Φιλέλληνα φωτογράφου, στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του φωτογράφου κ. Robert McCabe, του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και καλεσμένους από το χώρο του τουρισμού, του πολιτισμού και της κοινωνίας των πολιτών.



Η έκθεση του κ. McCabe συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ σε συνεργασία με το Μουσείο της Ακρόπολης με την ευγενική χορηγία της Aegean Airlines και φιλοξενείται με δωρεάν είσοδο στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Σε μια λιτή, μα φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της υπογράμμισε ότι «μέσα από τις φωτογραφίες του ο κ. McCabe, με την αισθητική του ποιότητα και τον ρεαλισμό του, προσφέρει μια ξεχωριστή, πολύτιμη και σπάνια ματιά, μιας διαχρονικής Ελλάδας γεμάτη συναίσθημα και αυθεντικότητα».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τα πεθερικά της, Μάκη και Ρούλα Μάτσα και τον σύζυγο της, Μίνωα

Και τόνισε: «O φωτογραφικός του φακός αναδεικνύει ανθρώπους, πολιτισμό, ιστορία, φυσική ομορφιά. Καταγράφει αρχιτεκτονήματα, μνημεία, καθημερινές ασχολίες, επαγγέλματα και συνήθειες. Μία Ελλάδα του μόχθου, των περιορισμένων μέσων, αλλά και της προοπτικής, της προσμονής για ένα καλύτερο μέλλον».



«Η έκθεση αυτή, επεσήμανε η Υπουργός Τουρισμού, είναι αφιερωμένη στη σημασία της διαφύλαξης της αυθεντικότητας, της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

«Και ο στόχος αυτός, πρόσθεσε, βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με το όραμά μας για έναν αειφόρο τουρισμό, την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον τουρισμό, που υπηρετεί της αξίες μιας Ελλάδας η οποία σέβεται το παρελθόν της και συνεχίζει να εμπνέει και να γοητεύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο».

Η Japanese τουαλέτα που εντυπωσίασε

Για την περίσταση, η Όλγα Κεφαλογιάννη επέλεξε ένα κομψό look με μία floral ασπρόμαυρη τουαλέτα σε japanese style.

Ήταν αμάνικη, με κλειστό λαιμό και σκίσιμο στο πόδι.

Να σημειώσουμε ότι το εκπληκτικό αυτό ρούχο ανήκει στον οίκο Diane von Fürstenberg.

Tο μοντέλο Apollo κοστίζει 440 ευρώ.



Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, αναφέρθηκε στον σπουδαίο φωτογράφο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι φωτογραφίες του Robert McCabe είναι η σύλληψη και η αποτύπωση της ουσίας, μαυρόασπρη ή έγχρωμη ενός ερωτευμένου νεαρού που περαστικός για ταξίδια μακρινά ζωής και γνώσης, αιχμαλωτίστηκε στη μαγεία της 'Καλυψούς', μιας χώρας που ονομάζεται Ελλάδα και που με τη σειρά της αιχμαλώτιζε κομμάτια από την ψυχή της, αρχαία και σύγχρονα».

Τέλος, κατά την τοποθέτηση του ο Robert McCabe είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μου τιμή που γίνεται η έκθεση μου στο Μουσείο της Ακρόπολης. Καθεμία από αυτές τις φωτογραφίες, έχει μια ιστορία που θυμάμαι ακόμη και τώρα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις ιστορίες».

Διαβάστε ακόμη: Όλγα Κεφαλογιάννη-Μίνως Μάτσας: Επίσημη εμφάνιση για το powercouple - Το εκπληκτικό floral πανωφόρι που ξεχώρισε (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Όλγα Κεφαλογιάννη: Το πιο chic total white look ever! – H συνάντηση με την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στην Εθνική Πινακοθήκη (φωτό & βίντεο)
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ