Οι Γάλλοι γιορτάζουν παγκοσμίως το καταπληκτικό εκλέρ τους! Με σοκολάτα, καραμέλα ή όλα τα χρώματα!
Τα ζαχαροπλαστεία σε όλη την Γαλλία γιορτάζουν την “La Quinzaine de l’éclair” και για τον λόγο αυτό οι σεφς που θα συμμετέχουν στην γιορτή θα ετοιμάσουν 3 ειδών εκλέρ: Αυτά με την γνωστή σε όλους μας πραλίνα φουντουκιού, με γέμιση σοκολάτα - κεράσι αλλά και μήλο - καραμέλα.
Το εκλέρ είναι δημιουργία του Γάλλου ζαχαροπλάστη Antonin Carême και έχει αγαπηθεί από όλον τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι και την Αμερική!
Στην Αμερική μάλιστα, ένας ζαχαροπλάστης, ο James Jang προκαλεί θύελλα... σχολίων με τις γλυκιές του δημιουργίες που ποστάρει και στο twitter, με τις εντυπώσεις να κερδίζονται από το εκλέρ με raspberry και λευκή σοκολάτα.
Στην άλλη μεριά του κόσμου, την Ιαπωνία μια εταιρία τροφίμων, η Fauchon δημιουργεί εκλέρ με στάμπες διάσημων προσωπικοτήτων όπως η Mona Lisa και η Brigitte Bardot και ξετρελαίνει τους Ιάπωνες!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr