Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει κέφια και μας φτιάχνει την πιο νόστιμη τσιπούρα στον φούρνο με λαχανικά & μυρωδικά!
ΥΛΙΚΑ
4 τσιπούρες 250-300γρ η κάθε μία, καθαρισμένες
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μπρόκολο πλυμμένο και κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο με τα φύλλα του
ματσάκι μαϊντανό 4-5 κλωναράκια, μόνο τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνη
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
60 ml. ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό του
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
150 ml λευκό κρασί
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνουμε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.
Τα καρότα και τις πατάτες τα έχουμε προ βράσει σε νερό για να ψηθούν μαζί με το ψάρι.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr