Πεντανόστιμες ψητές πατάτες με καραμελωμένα κρεμμύδια από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Μόλις γίνουν τα τοποθετούμε στις θήκες μιας φόρμας για 8 μάφιν στις οποίες έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε από πάνω μια στρώση πατάτες και από πάνω πάλι κρεμμύδια. Χωρίζουμε και ρίχνουμε ισόποσα στις θήκες το ζωμό και το βούτυρο και από πάνω βάζουμε από ένα κλωναράκι θυμάρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να έχουν πάρει τα υλικά μας ωραίο χρώμα.
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια, κομμένα σε φετάκια
500 γρ.μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
160 ml ζωμό κοτόπουλου
80 γρ. βούτυρο , λιωμένο
8 κλ. θυμάρι
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr