Κέικ "ζέβρα": Ο πιο εύκολος και νόστιμος τρόπος για να ξετρελάνετε τα παιδιά! Ο Ε. Μπλέτσας δίνει οδηγίες!

Ευχαριστούμε τον Ευτύχη Μπλέτσα και το bletsas.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Τα κέικ είναι οι αγαπημένες στιγμές των μικρών και οι ένοχες στιγμές των μεγάλων. Όταν επιλέγουμε να φτιάξουμε ένα κέικ θα πρέπει να επιλέξουμε διαλεγμένα υλικά και να κάνουμε την συνταγή όσο πιο υγιεινή μπορούμε καθώς θα το προσφέρουμε σε ανθρώπους αγαπημένους. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φανταστικό κέικ με ταχίνι που θα λατρέψεις και λόγω της εμφάνισής του αλλά και λόγω της καταπληκτικής του γεύσης.

Υλικά
1 ποτήρι γάλα 
4 μεγάλα αυγά αυγά 
1 βούτυρο 
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
κακάο για το μισό
200γρ ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου,( αφού κρατήσεις ένα κομματάκι για να βουτυρώσεις το ταψί) με τη ζάχαρη. Προσθέτεις τα αυγά, χτυπάς, ρίχνεις τη βανίλια, το μπέικιν και ξαναχτυπάς.
Βάζεις το μισό σε μια κανάτα και προσθέτεις στο άλλο μισό κακάο. Το χτυπάς και το βάζεις σε άλλη κανάτα.
Στο ταψί ρίχνεις μόνο στο κέντρο εναλλάξ, μια κρέμα, μια κακάο. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Who is who

Ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι συγγραφέας των βιβλίων «Θετική Ενέργεια», «Μαγειρική Οικονομία», «το Παστίτσιο της Μαμάς» κα, παρουσιαστής της εκπομπών «Ταξίδι στις Γεύσεις», «Η Κουζίνα της Μαμάς», «Food IQ» και δημιουργός της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» που προάγει την υγεία με εκπαιδευτική Ψυχαγωγία. Είναι παρουσιαστής, συγγραφέας, μουσικός, YouTuber και Food Blogger!
.
Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Αγγλία. Ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μελετώντας κάθε διάσταση του φαγητού και έχει αποκτήσει διπλώματα Διατροφολογίας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών Επιστημών. Έχει επίσης παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων Διατροφής, Υγιεινής Μαγειρικής και Ψυχολογίας.
.
Ως δια βίου μαθητής, ξεκίνησε με ένα πτυχίο Μηχανικού Η/Υ με Master στην Πληροφορική, συνέχισε με Θέατρο και Μουσική, προχώρησε με εξ αποστάσεως σπουδές Διατροφολογίας στο εξωτερικό και με ένα πτυχίο Psychology Management στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε επίσης με E-Learning προγράμματα σπουδών «Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας», «Χημείας Τροφίμων και Τεχνολογίας Διατροφής» και «Ανάπτυξης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
.
Είναι επίσης απόφοιτος του Anthony Robbins Mastery University & Leadership Mastery, απόφοιτος του Experts Academy με τον Brendon Burchard. Έχει παρακολουθήσει από κοντά σεμινάρια και ομιλίες των Tony Robbins, Brian Tracy, Wayne Dyer, και Robert Kiyosaki. Διαβάζει ένα βιβλίο την εβδομάδα που σημαίνει πάνω από 200 σχετικά βιβλία τα τελευταία 5 χρόνια.
.
Έχει συνεργαστεί με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, εταιρίες τροφίμων, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και δημόσιους φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο. Πραγματοποιεί συνεχώς Μαθήματα Μαγειρικής για παιδιά, εργαστήρια “τηλεοπτικής Μαγειρικής”, διαλέξεις «Διατροφικής Ευφυΐας», σεμινάρια «Θετικής Ενέργειας» και Μουσικομαγειρικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιεί επίσης group coaching προγράμματα με συμβουλευτικές υπηρεσίες για επιχειρηματικότητα, έκδοση βιβλίων, τεχνικές παρουσιάσεων blogging, Internet Marketing, Social Media κα.
.
Mπορείτε να τον δείτε να τραγουδάει και να μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές, γαστρονομικές γιορτές και φεστιβάλ φαγητού. Κείμενα, άρθρα και συνεντεύξεις του δημοσιεύονται συνεχώς σε εφημερίδες, περιοδικά, portals αλλά και στο bletsas.gr, όπου ανεβάζει συνεχώς video, συμβουλές, απόψεις και συνταγές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr