Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης για το πιο νόστιμο και ''δυνατό'' πρωινό ever
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σπαράγγια για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και περιχύνουμε τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το κατίκι και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να χρυσίσει ομοιόμορφα.
Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
τις τρυφερές κορφές από 8 φρέσκα σπαράγγια (τα στελέχη, που θέλουν καθάρισμα, τα κρατάμε για επόμενο μαγείρεμα)
1 φλιτζ. τσαγιού αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο)
5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
3 κουτ. σούπας κατίκι
Μερίδες 2
Προετοιμασία 7΄ Μαγείρεμα 13΄
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr