Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης για το πιο νόστιμο και ''δυνατό'' πρωινό ever

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σπαράγγια για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και περιχύνουμε τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το κατίκι και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να χρυσίσει ομοιόμορφα.

Υλικά

    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
    τις τρυφερές κορφές από 8 φρέσκα σπαράγγια (τα στελέχη, που θέλουν καθάρισμα, τα κρατάμε για επόμενο μαγείρεμα)
    1 φλιτζ. τσαγιού αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
    1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο)
    5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    αλάτι, πιπέρι
    3 κουτ. σούπας κατίκι

Μερίδες 2
Προετοιμασία 7΄    Μαγείρεμα 13΄    

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr