Λαχταριστό φιλέτο γλώσσας με «λεμονίζουσα» κρούστα για το ''βροχερό'' μεσημεριανό σας
Προθερμαίνουμε το γκριλ. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε. Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με 1 κουτάλι τη φρυγανιά με το βούτυρο, τη λουίζα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο. «Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών και τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5 - 7 λεπτά. Σερβίρουμε με μπρόκολο στον ατμό.
Υλικά
4 μεριδιάρικα φιλέτα γλώσσας (ή περισσότερα μικρότερα κομμάτια)
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
1 κουτ. σούπας ξερή λουίζα (ή δυόσμο) τριμμένη
ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
40 γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
μπρόκολο στον ατμό
Μερίδες 4
Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 10΄
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr